Mitrës fibromë - trajtim

Më fibromë nocion, fibroids mitrës dhe mbivendosen njëri-tjetrin, dhe më konsideruar tumor thjesht sinonim beninje të mitrës. Megjithatë, ajo është mjaft e ndryshme në arsim përbërjen e saj. Për shembull, përbëhet nga indet e muskujve të mitrës fibromë - me fibra lidhës sipas fibroids kombinon muskujve dhe qelizat lidhës.
Le të më shumë në trajtimin e fibroids mitrës.
Rrezikun e sëmundjeve të mundshme të degjenerimit në një fibromë malinje të tumorit, përveç shumë gra të japë një shumë probleme simptomat manifestimet e tumorit.

Si për të trajtuar fibra mitrës?


Bazuar në pasojat e mësipërme të mundshme, është logjike që të pyesin se si për të kuruar fije mitrës. Trajtimi i fibroids mitrës është i ndarë në dy metoda: medikamente dhe kirurgji.


 • Metoda mjekim. Zakonisht kontraceptive dhe hormonet e tjera të përdorura. Gjithashtu, trajtimi mund të përfshijnë droga nonsteroidal anti-inflamator. Mungesa Siç vërehet nga dobësia e përgjithshme në pacientët që marrin hormone dhe abuzim ciklit. Për fat të keq, në trajtimin e fibroids rrallë disa ilaçe.

 • Metodat kirurgjikale. Operacioni për të hequr fibroids mitrës nuk kanë nevojë gjithmonë. Treguesit kryesore për largimin e tij: • Madhësia e madhe e tumorit;

 • kirurgji për të hequr fibroids mitrës kryera në rritjen intensive të tumoreve;

 • çrregullime funksionale në organet e tjera;

 • gjakderdhje e rëndë me anemi të mëvonshëm;

 • nyjet nekrozë fybroydnыh.


 • Hiq fibroids mitrës nga disa metoda në diskrecionin e specialistit. Natyra e operacionit për të hequr fibroids mitrës varet nga pacienti. Kjo mund të jetë një trajtim myomэktopyya konservatore (ju lejon të ruani në mitër) dhe (heqjen e plotë të organit) radikal.

  Shumica e operacioneve laparoskopike kryera nga myomэktopyy duke ruajtur funksion riprodhues.
  Gjithashtu kohët e fundit përdoren gjerësisht myomэktopyya përdorur një hysteroscope, me ndihmën e prerë lazer fibromë.
  Nga metodat konservative përfshijnë mitrës arterie embolization - operacion për bllokimin e enëve të gjakut që ushqejnë fibër.
  Cilado mënyrë fibër hequr ruajtjes së mitrës, kjo nuk garanton se nuk do të shfaqet përsëri.