Mitër me ultratinguj dhe shtojca

Ultratinguj është mënyra më popullore për zbulimin e sëmundjeve të organeve gjenitale. Ultratinguj mitrës ndihmon të zbuluar ndryshimet vogël në madhësi dhe formë shtojca. Është e rekomanduar për të kryer rregullisht ekzaminim të tillë. Pas sëmundjeve të vogël gjenitale mund të shkaktojë shterpësi, dhe diagnoza më e keqe për gratë nuk ekziston.
Në qoftë se një grua ka simptomat e organeve gjenitale, mjeku i emëruar nga ultrazërit parë. Simptomat mund të jenë të shumta. Është cikle të parregullta ose të dhimbshme menstruale, përzgjedhje të ndryshme, dhimbje barku, gjakderdhje, varfëri. Ultratinguj gjithashtu ndihmon për të përcaktuar më saktë shtatzëninë në fazat e hershme.

Përgatitja për mitrës me ultratinguj dhe shtojca


Para se të shkoni për të ultrazërit ndaluar zbrazjes fshikëz, ajo duhet të jetë e plotë. Për të mbushur atë, para se diagnoza (rreth 1 orë) për të pirë për 15 litra ujë. Kjo siguron provë besueshmërinë. Ju duhet të dini se gjatë ndryshimeve të ciklit menstrual në madhësinë e mitrës, në mënyrë që sondazh duhet të bëhet në ditën e 5 pas fillimit të menstruacioneve.

Ultratinguj Transvaginal dhe transabdominal


Ka disa mënyra për hulumtim të kancerit.


 • Metoda e parë - Transvaginal. Në këtë rast, një pajisje mjekësore futet përmes vaginës. Kjo ju lejon të merrni rezultate të sakta në lidhje me statusin e organeve gjenitale.

 • Mënyra e dytë - transabdominally. Pajisja nuk do të prezantoj. Të gjitha studimet kryer nëpërmjet murit të barkut. Kjo është mënyra më e zakonshme për të kryer këtë lloj të hulumtimit. Subjekti nuk ndjeni ndonjë siklet.


 • Duke përdorur ultratinguj për të shqyrtuar qenët i qartë të jetë e mundur tub. Ky është një studim i rëndësishëm. Nëse organet e brendshme riprodhuese të grave janë bashkim, ajo është dhënë zakonisht operacion. Në qoftë se një sëmundje e drejtuar, herët a vonë ajo do të çojë në shterpësi.

  Ultratinguj Standardet e mitrës dhe shtojca


  Duke përdorur mjekun ultratinguj mund të përcaktojë saktësisht se si e rrezikshme ndryshimet në madhësinë e organeve gjenitale, dhe nëse ato janë të përgjithshme. Ajo duhet të marrë parasysh faktorë të rëndësishëm të tillë si mosha e subjektit dhe sa herë që ajo e lindi. Normal parasysh treguesit e mëposhtëm:

 • Gjatësia mitrës nuk i kalon 7 cm;

 • gjerësi mitrës, jo më shumë se 6 centimetra;

 • volum mitrës jo më shumë se 4 centimetra;

 • Gjerësia ovarian nuk kalon 25 cm;

 • Gjatësia Ovarian 3 cm;

 • Trashësia Ovarian e 15 centimetra.


 • Rezultatet e mitrës me ultratinguj dhe shtojca të ndihmojë në identifikimin e sëmundjeve të tilla të rrezikshme si salpingjitit (inflamacion transmetuar nga partneri seksual), polycystic (pasojë e sfondit hormonal), tumoret e ndryshme, fibroids, Endometrioza (pamja e mitrës në guaskë apo muskujve zgavër) Kanceri i qafës së mitrës, polyps (ndryshimet malinje në mukozën). Shpjegimi i rezultateve ultratinguj mitrës mund të merret me një mjek dhe nëse është e nevojshme, të konsultohet me specialistë të tjerë për diagnozën e mëtejshëm dhe të trajtimit të emërimit të efektshme.