Tranexam mitrës gjakderdhje

Acid Traneksamovaya ose Tranexam, është përdorur për gjakderdhje të shkaktuara nga arsye të ndryshme. Përfshirë Tranexam përdoret për gjakderdhje mitrës, dhe në disa raste, dhe për parandalimin e gjakderdhjes. Mekanizmi i veprimit është frenim i fibrinolysis. Se shpërbërja e clots gjakut.
Shkaqet gjakderdhje
Tranexam shpejt ndalesa gjakderdhje dhe për këtë arsye është konsideruar ndihmës së parë. Por pas ndalimit gjakderdhje mitrës duhet të kuptojnë se çfarë është arsyeja. Dhe shpesh kërkohet emërimin e një kurs më të gjatë trajtimit. Shkaqe të mundshme të gjakderdhjes mund të përfshijnë:


 • Përçarje e gjëndrave endokrine. Kjo shkakton një çekuilibër të hormoneve që ndikojnë në funksionimin e organeve riprodhuese.

 • Tumoret beninje të mitrës. Për shembull, nyje myomatochnыy gjakut apo polip.

 • Tumoret malinje të vendosura në organet gjenitale.

 • Defekte të lindura apo të fituara në sistemin e koagulimit të gjakut.

 • Implikimi i përdorimit të kontraceptivëve hormonal.

 • Endometrioza.

 • Marrja e drogës që hedh lëng gjak.


 • Tranexam mitrës gjakderdhje - se si të punojnë?


  Substanca aktive ndikon në sistemin e koagulimit të gjakut. Tranexam ndikon në plazminogjenit joaktiv. Kështu, drogës redukton formimin e plazmina atë. Siç e dini, është rritur plazmina çon në resorption e mpiksjen e gjakut. Prandaj, formimi plazmina vhamuvavshy, gjakderdhje vazhdon.

  Tranexam mitrës gjakderdhje të përdorur në formë pilule ose si nje injeksion intravenoz. Varësisht gjakderdhje zgjedhur metoda aktive e përgatitjes. Kështu, kur humbja e vogël e gjakut është e mjaftueshme për të përdorur formën tabletë. Doza e llogaritur mbi peshën e trupit. Dhe, sigurisht, marrë parasysh peshën e gjendjes.
  Tranexam - kur përdoret?
  Treguesit në gjinekologji është Traneksama këto shtete:

 • gjakderdhje jofunksionale;

 • gjakderdhje adoleshencë;

 • menstruacioneve të rënda;

 • menstruacioneve të shpeshta me humbjen e madhe të gjakut;

 • gjakderdhje gjatë shtatzënisë;

 • gjakderdhje, i zhvilluar në periudhën e hershme pas lindjes së fëmijës;

 • shkëputje placental para kohe.


 • Ne duhet të kujtojmë se fuqia drogës për të parandaluar. Përdorimi i tij është i justifikuar si një nga fazat e përgatitjes ndaj manipulimeve kirurgjikale në njerëz të prirur për rritjen e gjakderdhje. Në çdo rast, vetë nuk zëvendësojë kujdesin aftë.