Subseroznaya fibroids mitrës

Intersticiale-subseroznaya fibroids mitrës më të zakonshme në gratë e moshës riprodhuese. Kjo është një nga tumoret beninje të shtresës së muskujve të mitrës, është në pjesën e jashtme. Subseroznaya fibroids mitrës mund të shfaqen në disa raste. Shpesh, kjo është trashëgim, dështimi hormonal ose çrregullime metabolike në trup.

Subseroznaya fibroids mitrës - Simptomat


Sëmundja mund të shfaqet në disa mënyra:

 • cikli menstrual;

 • vështirësi në konceptim dhe gabim;

 • si nyje subseroznыy me miomes mitrës ushtron presion mbi zorrët dhe fshikëz, mosfunksionim të mundshëm të këtyre organeve;

 • grua duke përjetuar dhimbje barku në sport apo tjetër. • Subseroznaya fibroids mitrës, trajtim  Rreziku është se në qoftë se nuk trajtohet mund të përjetojnë dy gjendje shumë të rrezikshme. Nëse fibroids subseroznaya në këmbë, atëherë herët a vonë mund të thjesht perekrutytysya dhe pengojnë rrjedhjen e gjakut. Nëse intersticiale fijor subseroznaya mitrës rritet në një madhësi të caktuar dhe fillon të ndjeni presion të vazhdueshëm që mund të ia plas. Si rezultat i kësaj, lëngu hyn peritoneal zgavër dhe do të shkaktojë peritonit.

  Trajtimi Subseroznoy e fibroids mitrës mund të jetë kirurgji konservative apo radikal. Në rastin e parë të gjitha veprimet që synojnë rritjen e frenimit. Cakto 19 norsteroidov që mundëson kthimin e niveleve të hemoglobinës duke reduktuar humbjen e gjakut gjatë menstruacioneve. Shpesh e përdorur agonist për reduktimin e fibroids dhe rivendosjen e ciklit.
  Ka një numër të treguesve për trajtim kirurgjik. Kjo fibroids mëdha madhësia, rritja e saj e shpejtë. Metoda radikale përdorura për shterpësi primar apo abort.

  Fibroids mitrës Subseroznaya: parashikimet


  Subseroznaya fibroids mitrës referohet tumoreve beninje. Malignization rralla sepse parashikimet shumë të favorshme. Sigurisht, në qoftë se rritja është shumë e shpejtë mitrës nevojë për kirurgji. Mbani në mend se edhe njësitë e vogla të aftë për të provokuar një shterpësi primar apo sekondar. Pra, një specialist duhet të të duket e domosdoshme në qoftë se ju të gjeni simptomet në vijim:

 • dhimbje të mprehtë në pjesën e prapme më të ulët dhe më të ulët të barkut;

 • Zgjedhja e çuditshme apo gjakderdhje nga vagina;

 • Rritja e pajustifikuar në temperaturë;

 • dobësi e përgjithshme dhe pafuqi pa arsye.