Submukoznaya fibroids mitrës - trajtimi


Vetëm disa vjet më parë, trajtimi i mitrës submukoznoy mendjen vetëm kirurgjisë të drejtpërdrejtë. Por heqja e menjëhershme e fibroids submukoznoy ishte trajtim jashtëzakonisht e rrezikshme, efektet anësore të cilat mund të ndikojnë negativisht në shëndetin e ardhshëm të një gruaje që ka pësuar një operacion të tillë.
Përkundër faktit se fijor submukoznaya mitrës është një tumor beninj, ajo mund të ndikojë në mënyrë të konsiderueshme të fertilitetit të ardhmen. Gjatë zhvillimit të fetusit tumori mund të fillojë të rritet me shpejtësi dhe turmë nga embrionin, që shpesh çon në dështime. Nëse pacienti manifestuar submukoznaya fibroids mitrës, operacioni ishte e vetmja mënyrë për të mbrojtur jetën e një gruaje, dhe sjellje - dhe fetusin.

Por vetëm kohët e fundit kanë mundësi të aplikojnë për sëmundje të tilla si submukoznaya fibroids mitrës, trajtim pa kirurgji. Në mënyrë tipike, kjo metodë e trajtimit përfshin drogës hormonal me përdorimin e barnave që synojnë reduktimin e simptomave që shoqërojnë rrjedhën e procesit sëmundje.
Nëse sëmundja ishte kur fibroids mitrës është ende nyje të vogël submukoznыy, mënyrën konservatore trajtim mundësisht sa më shpejt në gjendje për të reduktuar nerazvyvshuyusya një grua tjetër brenda tumorit.

Ilaçe për trajtimin e fibroids mitrës


Ky trajtim jo-kirurgjikale përfshin përdorimin e këtyre hormoneve.

  • Antyhonadotropynы. Përdorimi i gjerë i drogës që i përkasin këtij grupi ka marrë Hestrinon. Ky mjet është përdorur për të parandaluar rritjen e fibroids, por nuk ndikon reduktimin e saj.

  • Agonist e Gonadotropin-liruar hormon. Droga kryesisht të përdorura të tilla si buserelin, Hozerelin, Zoladex triptorelin. Këto droga mund të zvogëlojë tumor nuk është zhvilluar, si dhe të shpëtoj nga rreziku i gjakderdhjes endometrial dhe dhimbje.