Mbështjelljes në tubat fallopiane

Për çdo grua është shumë e rëndësishme që të jetë në gjendje për të marrë barrë. Për fat të keq, ka disa arsye një grua mund të mohojnë një mundësi të tillë. Mbështjelljes në tubat fallopiane është shkaktari kryesor i infertilitetit. Për më tepër, përveç varfëri, ata gjithashtu të rrisë në mënyrë të konsiderueshme rrezikun e shtatzënisë ektopike. Çdo grua e katërt në gjendje të krijoj pengesa ndodh në tubat fallopiane. Me këtë mënyrë drejtohet drejt spermës tuba vezë, dhe prania e mbështjelljes në mënyrë, duke parandaluar lëvizjen e mëtejshme, sipas të mbetesh bëhet shumë e vështirë.

Në përgjithësi, prania e mbështjelljes në tubat fallopiane nuk është i lidhur me asnjë simptomë. Në shumicën e rasteve të kësaj sëmundjeje bëhet i njohur vetëm pasi të përsëritura, përpjekjeve të pasuksesshme për t'u bërë shtatzënë. Ajo duhet gjithashtu të theksohet se nuk ka ndonjë ndryshim në ciklin menstrual. Prandaj, tipar kryesor që sugjeron adhesions në tubat fallopiane, infertilitetit është. Gjetja veten në këtë problem, është më mirë që të konsultoheni me mjekun për të përcaktuar më saktë shkakun e infertilitetit.
Ka mënyra të ndryshme për të përcaktuar shkallën e pengimi mitrës. Këtu janë ato më të zakonshme:


 • Blowing tubat fallopiane. Kjo metodë bazohet në kalimin e ajrit nëpërmjet tubave fallopiane.

 • Salpynhohrafyya - Metoda e studimit tubat fallopiane, bazuar në X-ray studimeve.

 • Ngjitet laparoscopy tubave mund të aplikohet si diagnostifikim dhe si trajtimet. Kjo procedurë kryhet nën anestezi të përgjithshme. Në mënyrë për të studiuar në mitër, vezoret dhe tubat fallopiane nëpër vrimë në kërthizë apo barkut laparoscope është futur. Dhe përmes kanalit cervikal injektuar një zgjidhje të veçantë pikturuar. Shpërndarja Intensiteti i zgjidhjes në zgavrën e barkut do të tregojë kapacitetin e tubave fallopiane.


 • Shkaqet e mundshme që kontribuojnë në formimin e mbështjelljes në tubat:

 • kirurgji (heqjen e fibroids mitrës, shtojcë, cysts ovarian);

 • IST transferuar sëmundjeve (klamidia, gonorrea);

 • transferohet abortit;

 • shtatzënia e vështirë;

 • mënyrë jetese të sëmurë;

 • Përdorimi i kontraceptivëve intrauterine;

 • sëmundjet si adnexitis, endometriozes dhe salpingjitit.


 • Trajtimi i mbështjelljes tubave


  Trajtimi i mbështjelljes në tubat fallopiane përfshin një sërë masash parandaluese, masazh gjinekologjike, fizioterapi, fermentoterapiya dhe baltë. Trajtimi i Integruar arrin efektin maksimal pozitiv. Mud dhe masazh gjinekologjike zbutur strukturën spaechnuyu dhe të ndihmojë në përmirësimin e furnizimit me gjak të tubave fallopiane.

  Nëse trajtimet e mësipërme nuk janë të efektshme, të përdorë largimin fizik të mbështjelljes në tubat fallopiane. Më parë, heqja fizike kryhet përmes laparotomy (kirurgji abdominale). Por sot të përdorë vetëm teknologjinë moderne endoskopik për të shmangur ndërlikimet e padëshiruar.
  Në rastet e pengimit të plotë të tubave fallopiane, operacioni nuk mund të jetë efektive, pasi ende punë ciliar epiteli do të restaurohen dhe mundësia e gjetjes shtatzënë do të mbetet jashtëzakonisht i vogël. Në raste të tilla, mjekët rekomandojnë që të përdorin metodën e në fertilizimi in vitro (teknologjisë reproduktive bazuar në pranimin e oocyte me qëllim të mbarësimit artificial).