Madhësia e mitrës është normale

Standardet në anatomi - një term relativ. Rregulla - një vlerë mesatare të lehtë të indeksit, i cili shkon në asnjë drejtim. Për shembull, ka standarde të caktuara të personit mesatare, por në të njëjtën kohë të gjithë njerëzit e shtat të ndryshme dhe kjo normalisht takohet vetëm një. E njëjta gjë mund të thuhet në lidhje me dimensionet e tjera të organeve të njeriut. Në këtë artikull ne do të flasim për madhësinë mitrës është normale. Ju do të dini se çfarë madhësia duhet të jetë mbretëreshë, si për të përcaktuar madhësinë e saj, si dhe informacione të tjera të dobishme mbi këtë temë.

Pra cilat janë përmasat e mitrës janë normë? Ajo rezulton se këto shifra janë të ndryshme për lindjen dhe nuk kishte lindur. Ju mund të zgjidhni sa më shumë si katër kategoritë e mitrës madhësi normale në ultrazërit.
1. Për grua që kurrë nuk bëhet shtatzënë dhe, në përputhje me rrethanat, nuk lindin, madhësia normale mitrës si më poshtë:

 • lartësia - 45 mm;

 • Gjerësia - 46 mm;

 • trashësi (ose, siç shprehet nga ekspertë në ultratinguj madhësinë anteroposterior së mitrës) - 34 mm.


 • 2. Në qoftë se një grua ka qenë shtatzënia e pasuksesshme që përfundoi në lindjen e fëmijës (gabim, e humbi abortin, etj), madhësia e saj mitrës do të vazhdojë të ndryshojë nga e kaluara dhe shumën për një mesatare prej 5350 dhe 37 mm respektivisht.

  3. Nëna u mbajt, e cila solli në dritë fëmijën, madhësia e mitrës më shumë - 5854 dhe 40 mm.
  4. Madhësia e mitrës në gratë postmenopausal ndryshojnë nga lart. Arsyeja për këtë - duke ndryshuar në mënyrë drastike gratë hormonal. Këto shifra mund të ndryshojnë edhe brenda të njëjtës ciklit menstrual, kështu që ne flasim për një rritje të tillë të fuqishëm hormonal, si një kulm. Dhe luhatjet normë këtu edhe më shumë se në tre paragrafët e mësipërm. Për shembull, gjatësia e mitrës (e cila, siç e dini, duhet të jetë rreth 58 mm) mund të ndryshojnë në rangun e 40 deri në 70 mm.


  Mitër madhësia e vogël


  Gjinekologë quajtur shpesh fëmijët e saj ose mitër infantile, si madhësia e saj është shumë më pak se zakonisht. Në veçanti, kohëzgjatja e kancerit të fëmijëve është 30 deri 50 mm, dhe mund të jenë parametra jo të tjera, për shembull, mitra mund të jetë dy herë për aq kohë sa trashësia e saj dhe të vëllimit, në të kundërt, është shumë më pak se normale.
  Situata të ngjashme të ndodhë për shkak se sistemi riprodhues i vajzave në një pikë papritmas pushon të zhvillohet dhe të mbetet në të njëjtin nivel. "Vuan" jo vetëm që madhësia e mitrës, por funksioni i tij kryesor - lindje.

  Me diagnozën "mitër infantile" mund të mbetet me barrë dhe do të lindë një fëmijë. Për këtë grua duhet të marrin trajtim të veçantë, e cila ka për qëllim rritjen e indeve mitrës ndikuar nga hormonet.

  Rritja e madhësisë së mitrës


  Me rritja e mitrës së shumti përjetuar nga gratë gjatë menopauzës, por në moshën riprodhuese, ky problem edhe ndodh mjaft shpesh. Mitrës Madhësia mund të ndryshojnë gjatë jetës së gruas, ky trup është rritur në moshën e pjekurisë, në rritje të shpejtë gjatë shtatzënisë dhe pastaj gradualisht zvogëlohet pas lindjes. Por, - ndryshime fiziologjike dhe mitrës mund të rritet për arsye të tjera. Në mesin e tyre janë tre sëmundjet më të zakonshme:


 • fibroids mitrës;

 • kist ovarian;

 • kancer.


 • Simptomet kryesore të këtyre sëmundjeve - një devijim domethënës nga madhësia mesatare e mitrës, dhe ciklit menstrual të parregullt, dhimbje barku, mosmbajtjeje urinar, fryrje, anemia për shkak të humbjes së gjakut në rast të problemeve të rëndësishme të rënda menstruale konceptues dhe mbanin fëmijët. Mbi këtë bazë gjinekolog mund të dyshojnë sëmundje dhe përshkruajnë shumë teste. Rritja e trajtuar metodat e mitrës të ndryshme që drejtpërdrejt varen nga shkaku i sëmundjes.