Citologjia Liquid qafës së mitrës

Kanceri i qafës - lloji i dytë më i zakonshëm i kancerit në mesin e popullatës femërore. Supozohet se në 10 vitet e ardhshme, frekuenca e sëmundjes mund të rritet me 25%. Kjo situatë e detyron mjekët për të zbatuar metoda të reja të trajtimit dhe diagnostikimit të sëmundjes. Kjo është e re "standard ari" e hulumtimit përfshijnë qafën e mitrës Citologjia lëngshme.
Metodat karakterizim
Kjo teknikë i lejon përdorimin e teknologjisë së re përgatitjen Citologjia drogës. Materiali marrë në cilësi më të mirë, sepse kapja e bin merr të gjitha mori epiteliale qelizave-materiale. Përmbajtja e mukusit dhe gjakut është minimale, qelizat e marra ruajnë pronat e tyre molekulare, biologjike dhe morfologjike.

Kështu, qafën e mitrës të lëngshme Citologjia - risi teknikë Citologjia, e cila është një metodë e standardizuar për të bërë të drogës (preanalitychnoho faza standardizimi i studimit).
Fazat e
Cilat janë bazat e metodës së Citologjia lëngshme? Me aparat kontrollohet transportin membrana, i cili është i kontrolluar nga një mikroprocesor. Në membranën mblidhen qelizat e kërkuara dhe pastaj prodhohen procedurat e nevojshme - pikturë, përzierjen, model shpërbërje. Si rezultat, ne kemi:


  • Shpejt gatuar produkt.

  • Aftësia për të prodhuar disa përgatitjet citologjike nga materiali që rezulton.

  • Standard shpifjeve shtresave një molekulare.

  • Aftësia për të përdorur metoda të tjera të diagnozës, pa ri-ekzaminim.


  • Përvoja tregon se përdorimi i Citologjia lëngshme rezultate mbresëlënëse. Përdorimi i Citologjia lëngshme mundëson atë për të zvogëluar numrin e diagnozave të rreme deshifrim nëpërmjet përdorimit të një zgjidhje stabilizues dhe mjete të posaçme. Droga krijuar me këtë metodë, të përjashtuar praninë e elementeve sfond në egra për Citologjia, duke lejuar vlerësim të saktë të gjendjes së qelizave dhe të vënë diagnozën më të saktë.