Retrodevyatsyya mitrës

Retrodevyatsyya mitrës - një gjendje e shkaktuar nga situata e veçantë e mitrës. Kjo rezulton në vijim:

 • refuzuar mitrës prapa;

 • refuzuar qafën mëparshëm;

 • mitër formon një kthesë prapa.


 • Ne e dimë se mitrës retrodevyatsyya - një pasojë e ligament shkelje ton dhe aparatit të muskujve. Në këtë drejtim, ka varur lehtësuar mirëmbajtjen dhe funksionimin e indeve përreth mitrës. Gjithashtu retrodevyatsyya mund të jetë për shkak të anomalive kongjenitale të strukturës së organeve. Shpesh kjo gjendje mund të shkaktojë inflamacion afatgjatë kronike të organeve të legenit. Megjithatë, të ngjitet sformyrovanyem shkak formuar retrodevyatsyya fikse.

  Manifestimet retrodevyatsyy
  Shumica e grave që kanë një retrodevyatsyya mitrës, të mësojnë në lidhje me atë në ekzaminimin gjinekologjik. Sidomos në qoftë se shkalla e devijimit të mitrës nuk është e theksuar. Nëse retrodevyatsyya celular, kjo gjendje nuk mund të manifestuar veten dhe nuk ka nevojë për trajtim. Në rastin e caktuar mitrës retrodevyatsyy vërejtur bëj më të theksuar. Prandaj, manifestimi tipik simptomë të shënuara më poshtë:

 • Dumb, dhimbje fije në bark të ulët.

 • Për shkak të mbështjelljes është shpesh vështirësi në urinim dhe defekimit.

 • Shkarkimin jonormal vaginal si rezultat i inflamacionit.

 • Në kthesë të mprehtë shprehet goditjen enëve të gjakut, qarkullimi i gjakut është e shqetësuar mitrës.


 • Mitër Retrodevyatsyya dhe shtatzënia


  Pozita jonormale e mitrës nuk është një contraindication të lindjes. Shpesh në rritjen e mitrës gjatë shtatzënisë është një shtrirjes graduale të dispozitave të saj. Kur njohur retrodevyatsyy mitrës rastet e abortit ose paaftësia për të krijoj. Por si rregull, arsyeja është arsye që nuk lidhen me pozicionin e mitrës të lidhura. Prandaj mitrës retrodevyatsyya dhe shtatzënia mund të bashkëjetojnë.

  Trajtim
  Kur kodrina vdesin mund të kryejë korrigjimin manual të pozitës së mitrës. Por është e mundur që me kalimin e kohës kthimi mitrës në pozicionin e saj origjinale. Nuk është një metodë e trajtimit me pessaries mitrës që mbajnë pozicionin e saktë të mitrës.
  Nëse ju e dini arsyen, trajtimi kryesor duhet të drejtohen në eliminimin e saj. Për shembull, në trajtimin e sëmundjeve inflamatore.
  Ruajtja simptomat dhe nuk ka efektin e metodave të mësipërme, e përdorur trajtim kirurgjik.