WFD mitrës

Curettage veçantë diagnostike (DKM) - një nga metodat terapeutike dhe diagnostikuese të përdorura në gjinekologji.

WFD mitër - esenca dhe treguesWFD mitrës kryer duke përdorur kirurgji, gjatë së cilës hequr shtresa sipërfaqësore e mukozën e kanalit të qafës së mitrës së pari, pastaj zgavër të saj. Gjithmonë pas procedurës WFD duhet të mbetet shtresa shtohet endometrium.
Një metodë më moderne dhe efektive të DKU konsideruar paralelisht me procedurën, pasi ajo mund të shqyrtojë murin e mitrës, për të zbuluar praninë dhe vendndodhjen e tumoreve dhe patologjive të tjera. Për më tepër hysteroscopy pas WFD kryhet për të vlerësuar saktësinë scraping, duke zvogëluar gjasat e komplikimeve të tilla si shkarkimit jo-specifike, ethe dhe kështu me radhë. D.

Përkundër faktit se DKU procedura mjaft të pakëndshme, dhe në një farë mase edhe i rrezikshëm për shumë pacientë - është probleme vetëm zgjidhje gjinekologjike.
Si rregull, DKU kryer për diagnostikimin dhe trajtimin. Në rastin e parë, për të marrë materiale për studime të mëtejshme në të dytë - për të hequr gjendjen patologjike Mukoza.
Duke indikacione speciale terapeutike WFD përfshijnë:

 • Gjakderdhje mitrës. Gratë në mosha të ndryshme hasni gjakderdhje e etiologji të panjohur, shpesh nuk mund ta ndalojë këtë proces duke përdorur ilaçe, kështu që vendimi për të bërë DKU.

 • Synechia. Përfaqësojnë muret bashkim nuk janë gjithashtu të përshtatshme për trajtim konservativ. Në këtë rast, zbatohen praktika DKU e hysteroscopy si probabilitet të lartë të lëndimit në murin e mitrës.

 • Nevoja për scraping praninë e polyps.

 • Endometritis. Besohet se ilaçet do të japë rezultate më të mira nëse para të hequr shtresa sipërfaqësore e endometrium.

 • Hyperplasia. Në këtë rast, mënyra e vetme për të scraping trajtimin dhe diagnozën.

 • Komplikimet e abortit humbur ose pas shtatzënisë. WFD mund të shpëtoj nga mbeturinat e membranat dhe indeve fetale pas operacionit, të cilat shkaktojnë gjakderdhje të rënda, shkarkimin dhe pasoja të tjera jo-specifike të rrezikshme.


 • Për diagnozën procedurës DKU pa transmetuar në rastet e mëposhtme:

 • Ndryshimet strukturore në qafën e mitrës dhe mukozën e saj;

 • menstruacioneve të rënda dhe gjakderdhje mezhmenstrualnye për arsye të panjohura;

 • RDV nevojshme në përgatitje për kirurgji të planifikuar, duke përfshirë heqjen e fibroids mitrës. • Përgatitjet për DKU dhe përmban një periudhë rehabilitimi  Përgatitja për DKU përbëhet nga disa faza.
  Kryesisht ofrimit kërkon disa analiza:

 • numërimin e plotë të gjakut;

 • shtupë bakteriologjik nga vagina;

 • Analiza e HIV, sifilizi, hepatiti B dhe C;

 • coagulogram.


 • Menjëherë para DKU duhet ndaluar të hahet dhe të lëngjeve, të marrë një dush, të bëjë një klizmë spastrimit, rruaj flokët në organet gjenitale.
  RDV - një procedurë relativisht e thjeshtë, por ekziston mundësia e komplikimeve. Pra, pas një periudhe të DKU dhe hysteroscopy duhet të monitorojë nga afër temperaturën e trupit dhe lengjet vaginale. Në varg normal konsiderohet pamjen shpifjeve gjakderdhje brenda 10 ditëve. Duhet të lajmërojnë një grua vetëm nuk shkarkimin në promovimin e dhimbje në bark, pasi kjo mund të tregojë akumulimin e gjakut në mitër.

  Pas WFD nuk është e rekomanduar për të rivendosur marrëdhënie seksuale për dy javë, dhe duhet të kufizojnë aktivitetin fizik, braktisin banja, sauna, banja.