Cysts qafës së mitrës mbajtjes

Cysts qafës së mitrës mbajtjes (cysts Nabotovы) - një formacion i vogël gropë të mbushur me lëng dhe të formuar si rezultat i inflamacionit në qafën e mitrës. Së pari, të lëngshme që akumulon në kockë, është asgjë si sekretin e kancerit dhe ka një ngjyrë të bardhë ose të verdhë. Cysts Ruajtja e mitrës nuk ka simptoma dhe nuk sjell pasoja të rënda, por ajo nuk do të bashkohet me infeksionin. Tjetra, ne e konsiderojmë shkaqet dhe trajtimi, si dhe cist kombinuar qafës së mitrës dhe shtatzënisë.Pse ka cysts mbajtjen e qafës së mitrës?
Siç kemi thënë, kist në mukusit cervikal shfaqet pas një ndërhyrje bruto në qafë (aborti, curettage, hysteroscopy, vendosjen pajisje intrauterine) ose inflamacion (dysbiosis vaginë). Ndryshimet hormonale (të tilla si shtatzënisë), mund të jetë një faktor nxitje për paraqitjen e cysts. Retentsyonnuyu kist në ekspozitë qafën e mitrës në shqyrtimin e planifikuar gjinekologjik (kolposkopisë dhe inspektimit në pasqyrë), pasi ajo nuk ka sjellë ndonjë siklet një grua (nuk ka dhimbje, çrregullime menstruale, gjakderdhje). Këto formimi zgavër të rrezikshme vetëm në drejtim të anëtarësimit të infeksionit me përmbajtjen.Trajtimi i cysts qafës së mitrës mbajtjes
Për të shmangur cysts nabotovoy infeksionit, ajo është e rekomanduar për të hequr. Të bësh këtë ka person të kualifikuar, për të shmangur ndërlikimet. Me metodat moderne të heqjen cysts mbajtjes mëposhtme zbatohen: djegie (electrocautery), trajtimin e valës radio, ngrirjes (cryotherapy) dhe trajtimit me lazer. Secila prej këtyre metodave ka të drejtë të caktojë një mjek i cili përshtatshme në mënyrë individuale për çdo trajtim të pacientit (numri i cysts, comorbidities, prania e shtatzënisë).

Në identifikimin e cysts mbajtjes në qafën e mitrës gjatë shtatzënisë nuk është e rekomanduar për të prekur ato. Ato nuk ndikojnë në rrjedhën e shtatzënisë dhe lindjes, sepse hiqet pas 35-40 ditë pas lindjes, kur të drejtuar lohii.


Pra kist gjatë nabotova mund të jetë krejtësisht i pafajshëm, deri sa të merrni infektuar. Gjithashtu, cysts të shumta mbajtjes mund të përputhen me gojën e brendshme, duke shkelur kështu depërtimin e spermës në mitër (infertilitetit mekanike). Trajtimi i këtyre subjekteve mbështetet në mjekun tuaj.