Radiowave konizatsiya qafën e mitrës

Procedura Gjinekologjike në të cilën një prerje të thellë të formës qafës së mitrës kon me entuziazëm të mitrës, të quajtur konyzatsyey.
Konizatsiya qafën e mitrës mund të bëhet me metoda të ndryshme. Më parë shpesh përdoret metoda thikë, dmth prerja ind bisturi kirurgjikale thikë vonë elektrike.
Ky rezultat i rëndësishëm i dëmtimit të indeve mbresë dhe formimit postoperatsyonnoho shpesh ka ndodhur deformim qafës së mitrës, duke rezultuar në grua më vonë humbi fertylnuyu funksion (p.sh., aftësia për të lindur fëmijë).

Kirurgji moderne e qafës së mitrës përdor metodë të re dhe progresive netravmatichnost - duke përdorur ekspozimin ndaj valëve të radios.

Avantazhet e metodë radyokonyzatsyy Shaki mitrës


Radyokonyzatsyya qafën e mitrës është ndërhyrja ndikim të ulët. Kur përdorni radio-valë metodë konizatsiyi qafën e mitrës është e prerë në koagulimit rassekaemыh njëkohshme e indeve, krejtësisht parandaluar mundësinë e gjakderdhjes. Për metodën e karakterizuar nga heqje shumë saktësi të lartë të zonës së prekur. Kjo mungesë e pasojat radyokonyzatsyy mitrës lejon pacienti më pas ruajnë plotësisht pjellori të ardhmen.

Procedura Indikacionet
Indikacionet për valë radio konizatsiyi qafën e mitrës përfshijnë:

  • dysplasia qafës së mitrës;

  • Erozioni i përbashkët i përsëritur i qafës së mitrës;

  • zbuluar gjatë colposcopy zonën parregullt epitelit.


  • Kundërindikimet në procedurë është prania e grave në sëmundje akute inflamatore dhe gjenitale të diagnostikuar me kancer të mitrës.
    Procedura kohë të caktuar të ditëve të para pas menstruacioneve. Kjo është bërë për të siguruar mungesën e shtatzënisë dhe për të rritur kohë për rigjenerimin e indeve të qafës së mitrës.