Blowing tubat fallopiane

Fëmijët - janë lulet e jetës. Unë mendoj se ka disa njerëz të tillë që do të donin për të sfiduar këtë besim të përbashkët. Dikush në jetën e këtyre luleve të shfaqet papritmas, dikush gjatë planifikimin pamjen e tyre, por, për fat të keq, nuk janë ato raste kur për një kohë të gjatë nuk mund të realizojnë planet e tyre për të krijoj një fëmijë. Me qëllim të krijimit të shkaktojë shterpësi vërtetë nganjëherë duhet të mbështetet në disa metoda mjekësore. Një prej tyre është - defekt tubat fallopiane. Kjo metodë është e nevojshme për të përcaktuar qenët i qartë i Tubalit, si dorë të përcaktojë statusin e terrenit të tyre nuk është e mundur. Në gjinekologji defekt tuba përdorur me sukses për një kohë të gjatë.

Kundërindikimet për përdorimin e kësaj metode:

 • inflamacion akut dhe nën-akute e organeve të legenit;

 • menstruale, postmenstrualnыy dhe premenstrual periudha;

 • gjakderdhje mitrës;

 • mitrës dyshuar ose shtatzëni ektopike;

 • shkarkimit purulent nga organet gjenitale;

 • rritur leukocytosis;

 • Reagimi i përshpejtuar i qelizave të kuqe të gjakut;

 • trashje e tubave fallopiane.


 • Para se të spastruar tuba duhet të kryejë një hetim të plotë gjinekologjike dhe të zhvillojë një analizë të detajuar të shkarkimit. Ditët më të përshtatshme për hedhjen në tubat fallopiane është periudha nga 10 deri në ditën e 16-të, llogaritet nga fillimi i menstruacioneve. Nëse ju bëni hulumtimin në ditët e tjera, duke rritur gjasat e një diagnozë të rreme.

  Si tubave fallopiane flushed?


  Blowing tubat fallopiane mund të bëni një aparat të veçantë dhe një pajisje të thjeshtë të përbërë nga një tip nënës, barometri merkuri (matur presionin në sistemin) dhe tullumbace dyfishtë gome ose një shiringë të madhe me një kapacitet prej 150 deri në 200 cm3.
  Para operacionit duhet të urinojë dhe të zbrazët zorrë duke përdorur enemas. Të gjitha instrumentet e përdorura (tip mitrës, pasqyra, tub gome, pincë topin, piskatore) për të sterilizuar me kujdes. Hulumtimi i kryer në karrige gjinekologjike.

  Në bazë, tip mitrës është i lidhur me një manometër tub gome me tullumbace gome. Pas preconditioning, pjesë vaginal i qafës së mitrës është dezinfektohet me alkool. Për të hyrë në majë mitrës cik jashtme pincë topin emocionuese. Si rezultat, tip gome kon mbretërore plotësisht mbulon hapjen e kanalit të qafës së mitrës. Për më tepër, tip duhet të administrohet pa extension qafë, ajo shmang lëndime Mukoza. Për ajri nuk po kthehet, e kaluara maja, kryqe shufër topin dhe në këtë mënyrë të mbyllë hapjen e kanalit cervikal rreth maja. Pastaj, sistemi gradualisht llokoçis në ajër. Indikacionet e merkurit nuk duhet të kalojë 150 mm. Presion të lartë është e rrezikshme, ajo mund të shkaktojë një tuba vrull apo efekte të tjera të padëshirueshme.

  Shenjat që përshkruajnë shkallën e pėrshkueshmėrisė përmes tubave fallopiane:

 • Gurgullima tipike me anë të murit të barkut ose një bilbil të qetë, dhe rënie në mënyrë të drejtë të shpejtë në manometër (rreth 150 në 60) janë në qenët i qartë plotë Tubali.

 • Shëndoshë është rënie të lartë i mprehtë dhe i ngadalshëm në presion në manometër merkur tregojnë qenët i qartë pjesshëm tubave (p.sh. pastrimin kalojë diku keq).

 • Mungesa e plotë e shëndoshë dhe të ndaluar merkur në të njëjtin nivel si të jetë e mundur në pengimin e plotë e tubave fallopiane, ose spazëm mitrës origjinën në vrimë. Për një studim më të saktë për të përsëritur operacionin, pa hequr tip, 2-3 minuta.