Shkaqet e erozionit qafës së mitrës

Një nga manifestimet e karakteristikat e trupit të femrës është erozioni i qafës së mitrës: i ashtuquajturi ndryshime mukozale mitrës qafën e mitrës. Këto ndryshime janë mjaft të padëmshme dhe nuk do të shkaktojë ndonjë dëm në trupin tuaj. Mosha në të cilën mund të jetë erozioni i qafës së mitrës nuk është i kufizuar me anë të ndonjë kufij. Cilat janë shkaqet e erozionit qafës së mitrës?
Shkaqet e erozionit qafës së mitrës mund të shërbejë si një gamë mjaft të madhe të faktorëve.

 • Për të filluar me, arsyeja mund të jetë çrregullimet traumatike në abort apo ndërhyrjeve të tjera mjekësore, incidente të tilla ndodhin mjaft shpesh.

 • Kjo kategori gjithashtu shkakton erozioni i qafës së mitrës përfshijnë lindjes traumatike dhe manipulime të tjera pozamatkovi të cilat nuk janë kryer në mënyrë profesionale.

 • Shkelja e niveleve hormonale gjithashtu shpesh gjejnë erozionin e qafës së mitrës.

 • Jepni kontributin tuaj për këtë dhe nxitëse procese të tilla si endocervicitis, vaginitis. Arsyet në këtë rast mbështet aktivitetet e agjentëve të sëmundjeve infektive, si klamidia dhe mikroorganizmave tjerë. Pasojat e erozionit të qafës së mitrës me origjinë bakteriale në mungesë të trajtimit adekuat të shkaqeve mund të ketë probleme me konceptimin dhe shtatzënia.

 • Shkaku i erozionit qafës së mitrës mund të jetë sëmundje fizike.


 • Në të gjitha këto raste, sipërfaqja e qafës së mitrës është një skuqje të vogël, ulcera e mukozës, që rezulton nga dëmtimi mekanik, inflamacion ose dështimin hormonal. Kjo qelizat epiteliale janë normale dhe nuk përjetojnë ndonjë ndryshim.

  Arsyet pseudo qafën e mitrës


  Ekziston edhe një sëmundje si pseudo qafën e mitrës, e cila shkakton pamja mund të jetë:

 • trashëgim të keqe;

 • ndikimi i kontraceptive kimike ose kimikate të tjera;

 • neblahotvornoe ndikimin e faktorëve mekanike;

 • Ndryshimi i vazhdueshëm i partnerëve seksualë, jetën seksuale të parregullt;

 • sistem imunitar të dobët;

 • sëmundjet ngjitëse gjenitale;

 • një numër i madh i lindjeve, shtatzëni të shpeshta.


 • Pseudo, ndryshe nga erozioni i vërtetë, e karakterizuar nga qelizat epiteliale të ndryshuara. Këto ndryshime nuk janë domosdoshmërisht natyrën malinje, qelizat mund të jenë tipike për kancerin e qafës së mitrës, por ekziston rreziku i degjenerimit. Pseudo kërkojnë vëzhgim dhe trajtim.

  Simptomet e erozionit qafës së mitrës


  Simptomet e erozionit mund të jenë:

 • kruhet;

 • dhimbje;

 • gjakderdhje pas raportit seksual.


 • Pasojat e erozionit të qafës së mitrës


  Progresi i erozionit qafës së mitrës mund të ndikojë seriozisht shëndetin tuaj. Erozioni i patrajtuar mund të përparojë për të dysplasia qafës së mitrës, e cila tashmë ka një kusht precancerous.
  Me një tumor beninje që paraqet veten këtë erozionit, ajo mund të kthehet i keq, duke shkaktuar kancerin e qafës së mitrës. Një rrezik në rritje në gratë e reja, trupi i tyre më të prirur për shfaqjen e qelizave të kancerit të qafës së mitrës.