Shkeljet e utero-placentar rrjedhjen e gjakutSi nëna-placenta-fetusi është një, sistem të vetëm të mirë-krijuar. Nëse ka një shkelje të utero-placentar rrjedhjes së gjakut, sistemi crashes. Ky proces shkakton placentar pamjaftueshmërinë - një patologjie që të çon në një numër të madh të sëmundjeve fetale, komplikimet e lindjes, sëmundjet perinatale dhe madje edhe vdekje.
Ne kemi botuar shumë gazeta shkencore tregojnë se sindromi pamjaftueshmëria placental është një shkak themelor i belemennosty abort.

Placenta ka gjak e vet, i përbërë nga dy sisteme të lidhura ngushtë - e placentës dhe fetusit. Nëse një mjek është e nevojshme për të shqyrtuar se sa efektive është rrjedhjen e gjakut në placentë, i emëruar nga ultrazërit 3D ndihmon të japin një pasqyrë të sistemit të enëve të gjakut placentar në formë të madhe. Duke studiuar rezultatet e ultrazërit tre-dimensionale, mjeku vëren faktorët e mëposhtëm:
shpërndarë si komponent vaskulare në trupin e placentës;
sa mirë e organizuar enët e gjakut dhe rrjedhën e gjakut në këtë zonë të trupit.

Bazuar në të dhënat e përfundon fiziologji dhe funksional placentë.
Një tjetër studim tregon për shkelje të dyshuar të utero-placentar rrjedhjen e gjakut - një studim 3D Doppler. Kjo ju lejon për të vendosur se si lidhja midis sistemeve të fetusit dhe placentare rrjedhjen e gjakut si normale dhe kjo pacienti është në një lloj patologjie.

Sëmundjet që shkaktojnë shkelje të utero-placentar rrjedhjen e gjakut
Pamjaftueshmëri placentar. Ky proces sëmundje çon në dobësimin e këmbimit, endokrine, transportin, sigurinë dhe funksionet e tjera të placentës. Me fjalë të tjera, placenta placentar insuficienca nuk mund të japin metabolizmit normal në mes të nënës dhe fëmijës së palindur. Më shumë se 41 për qind e rasteve të pamjaftueshmërisë placental dysfunkyy placentar duke folur për. Kjo është një patologji në të cilën rrjedhjen e gjakut është e shqetësuar në anije të mëdha e kordonin e kërthizës, pjatë horyalnoy dhe fibrave mbështetëse. Për diagnozë të saktë është e domosdoshme që të gjitha devijimet e mësipërme janë regjistruar dopplerohrammoy.

Rezultati i shkeljeve të mësipërme janë shpesh frenim rritje shkaktohet nga ndalimin e frymëmarrjes dhe metabolizmin, për të cilat "të përgjegjshme" placentë. Pamjaftueshmëria e rëndë placental, të ngadalshme do të zhvillojë fruta.
Teknika lejon mjekët për të matur Doppler parametrat e rrjedhjes së gjakut në pjesë të ndryshme të nënës-placenta-fetus. Me këto matje mjeku përcakton se sa efektive është rrjedhjen e gjakut utero-placentar. Kështu, Doppler luan një rol të rëndësishëm në diagnozën e patologjisë së shtatzënisë. Studimet shkencore kanë treguar se, duke marrë parasysh intensitetin e fluksit të gjakut në nënë-placenta-fetusit, mjeku mund të sqaruar diagnozën, përshkruajnë trajtim efektiv dhe obstetrik zgjidhni taktika të tilla në rezultatin e shtatzënisë ishte e favorshme të jetë e mundur.

Sot, mjekët përdorin një klasifikim të përbashkët të uteroplacental e patologjive dhe rrjedhjen e gjakut fruta-placental. Baza e këtij klasifikimi është raporti midis shpejtësinë e rrjedhjes së gjakut në arteriet e mitrës dhe kordonin e kërthizës. Pranuar të japë tre nga sanksioneve rrjedhjes utero-placentar të gjakut:
Faza e parë është i ndarë në dy lloje - shkelje të rrjedhës së gjakut 1a dhe 1b shkallë shkallë in utero-placentar:
Faza 1 - kur rrjedha e gjakut utero-placentar është e shqetësuar dhe placenta fryti është normale;

Shkalla 1b - rrjedhjen e gjakut fruta-placental është dobësuar, ndërsa utero-placentar shpëtoi;
Faza e dytë - një shkelje e utero-e placentës dhe fruta-placental rrjedhjen e gjakut në të njëjtën kohë. Shkalla e dytë thotë se patologjia nuk ka arritur vlerat kritike, dmth rrjedhjen diastolic gjakut është i pranishëm;
Shkalla e tretë - të rrezikshme, shkelje kritike rrjedhjen e gjakut fruta-placental (mungesë të plotë ose rrjedhën e saj të kundërta diastolic gjakut), duke ruajtur apo anomalitë në rrjedhjen e gjakut in utero-placentar.

Marrëdhënie të qëndrueshme mes nivelit të patologjisë hemodinamik në placentë dhe frenim të rritjes fetale, hipoksi fetusit, nevoja për cezariane, sëmundjet e rënda peronatalnыmy dhe madje vdekshmërisë neonatale është konfirmuar në praktikë. Për më tepër, korrelacioni mes ashpërsisë së procesit dhe të përshkruara pasojat mund të shihet qartë.
Vëzhgimi i grave shtatzëna kanë treguar se për të përmirësuar funksionin e placenta nuk është vërejtur në forma të tilla si një shkelje të të rrjedhës së gjakut shkallë 1 in utero-placentar, 2 dhe 3 shkallë. Por, kur shkalla 1B i restaurimit të rrjedhës së gjakut është e mundur.

Pacientët me këto anomalitë trajtimin mjek obstetër.