Erozioni Moxibustion qafës së mitrës me lazer

Sipas statistikave, 70% e grave të moshës riprodhuese të përballet me problemin e trajtimit të erozionit qafës së mitrës. Shkaqet e erozionit të ndajë një shumë, por kryesor është virusi lyth njeriut, e cila depërton në qelizat epiteliale të mitrës dhe shkakton procesin kronike inflamacion. Kjo nga ana tjetër çon në ndryshime në strukturën e epiteli (shtresuar epiteli squamous zëvendësim cilindër). Në këtë artikull ne e konsiderojmë këtë metodë të trajtimit, Moxibustion si erozovanyy sipërfaqen e lazer qafën e mitrës.Si për t'u përgatitur për djegurit lazer e erozionit qafës së mitrës?
Para se të caktojë këtë metodë invazive të trajtimit të erozionit të qafës së mitrës, gruaja duhet të kontrollohet. Ekzaminim vaginal me përdorimin e kolposkopisë shtuar zbulon më të erozionit, vlerësojnë se sa kohë ishte (trajtimi "i ri" erozioni i qafës së mitrës mënyrë konservatore të jetë e mundur). Mjeku i detyrueshëm duhet të marrë një biopsi nga erozioni pacientit sipërfaqe për të parë natyrën e ndryshimit të qelizave dhe praninë e qelizave atipike.
Mjeku duhet të dërgojë gruan në një laborator për të nënshtrohen PCR diagnostik (reaksion zinxhir polimeraza) për neyavnost numrin e patogjenëve (mykoplazmat, Klamidia, HPV me rrezik të lartë onkogjenik). Në qoftë se një rezultat pozitiv i analizës së trajtimit të pacientit është përshkruar. Djeg erozionin qafës së mitrës me lazer vetëm pas kalimit trajtimin e përcaktuar.

Numri i ekzaminimeve të detyrueshme para nënshtruar terapisë me lazer përfshijnë: Testi i gjakut për antitrupa të zbehtë treponeme (reagimit Wasserman), gjak dhe shpifjeve për Citologjia nga qafën e mitrës.


Si është procedura e djegurit lazer e erozionit qafës së mitrës?
Procedura e trajtimit lazer e kancerit të qafës së mitrës është praktikisht pa dhimbje dhe nuk kërkon anestezi të përgjithshme. Për mjekun lokale anestezi trajton qafën e mitrës me një zgjidhje të anestezion lokal. Gjatë procedurës, gruaja është në një studim të veçantë në karrige gjinekologjike. Mjeku kryen largimin e modifikuar indeve (sipërfaqe эrozyrovanoy) duke përdorur një thikë lazer. Procedura kryhet për 5-6 ditë të ciklit menstrual. Është e rëndësishme të theksohet se kjo metodë duhet të preferohet në trajtimin e erozionit në gratë nulliparous.Shërimi nga djegiet erozioni i qafës së mitrës me lazer
Pas djegurit e erozionit qafës së mitrës nga sipërfaqja lazer është një plagë, e cila duhet të shërohet. Kjo do të kërkojë rreth 15 muaj (aktive të pastër sipërfaqe plagë ndodh në 5 ditët e para). Pas shërimit qafë plagë sipërfaqe duhet të jetë i qetë, pa plagët (thuhet se procedura është e saktë). Për të përshpejtuar proceset riparues mjeku rekomandon fuqimisht që gratë të abstenojnë nga seksi vaginal për 30 ditë, dhe brenda 10 ditëve për të vënë suppositories anti-inflamator vaginale të Methyluracilum.

Pas djegurit lazer e erozionit qafës së mitrës në femra mund të jetë transparent, shkarkimin pa erë holluar me ujë. Nëse shënimet e pacientit në pamjen e gjakderdhje, ajo duhet të fillojë një vizitë në një mjek.


Kështu, incidenca e dysplasia qafës së mitrës në mënyrë të qëndrueshme në rritje. Sigurisht, kjo është për shkak të degradimit të mjedisit dhe rënien e moralit (seksi rastësor). Erozioni i qafës mund të ndodhë një kohë të gjatë, pronari i saj pa shkaktuar ndonjë problem. Megjithatë, ne nuk duhet të harrojmë se dysplasia mund të jetë fillimi i patologjisë malinje të qafës së mitrës, në mënyrë që të jetë i sigurt për të trajtuar atë. Dhe trajtimi optimal i erozionit të këshillojë gjinekologun shkollimi grua.