Metaplazi squamous i qafës së mitrës

Së pari, të kuptojnë terminologjinë: metaplazi - pronat Ndryshimi i indeve, shenjat e hyrjes së saj në indet e tjera në kuadër të diversitetit të një indeve embrionale fletë është një hystyotypa. Më shpesh ky fenomen ndodh në shtresën e epitelit ose lidhës. Nga një klasifikim klinik i metaplazi squamous së mitrës referohet proceseve beninje.
Mekanizmi i procesit të metaplazi
Metaplazi i epitelit të qafës së mitrës është kohë e mjaftueshme gjatë përhapjes dhe diferencimin e të reja, të ashtuquajtura rezervë ose qelizat. Në procesin e qafës së mitrës është përshkruar zhvillohet gjatë përhapjes celular. Shumica e qelizave janë zëvendësuar epitelin të vetme-shtresa ngjyra-ngjyra (karakteristike e mitrës) në qelizat squamous (vendosur në vaginë). Ose napolzanye qelizat squamous për kolone qelizat. Normalisht, ka një linjë të qartë të dukshme në mes të epitelit.

Arsyet metaplazi i qafës së mitrës


Më metaplazi është përgjigje për çdo proces sëmundje kronike, të tilla si inflamacion, infeksion, ndryshimet në nivelet e hormoneve në trupin e femrës, shkelje pH e vaginës, ose një shenjë e shërimit erozionin qafës së mitrës. Kur ndalimin e indeve agresive irrituese kthimit faktor për strukturën e saj normale morfologjik.
Çfarë duhet të bëni kur metaplazi?
Mos u frikësoni para kohe, vetë epiteli metaplazyrovannыy nuk është formimi i keq dhe i referohet edhe për lezione precancerous. Edhe pse nuk është një proces pozitiv dhe kërkon hetime të mëtejshme dhe sqarime të faktorit shkakor. Është si reagim adaptive për kushtet e ndryshuara, jep një sinjal i një procesi ekzistues patologjike. Pas kësaj në pronësi të trajtimit metaplazi individuale të qafës së mitrës. Në çdo rast, kjo sëmundje kërkon mbikëqyrje të rregullt mjekësore.