Polip në qafën e mitrës - Shkaqet

Polipoza - një sëmundje që është e karakterizuar nga formimi i indeve epiteliale mitrës rritur. Ata shpesh prek gratë që janë të prirur për të ngjeshur, tensioni nervor, veshin e punës. Simptomet kryesore të polip qafës së mitrës:

 • gjakderdhje mitrës dhe mazhuscheho alokimi natyrës;

 • dhimbje përsëritura barkut;

 • vështirësi konceptues një fëmijë;

 • urinim të dhimbshme.


 • Arsyet polip në qafën e mitrës


  Shkaqet polip në qafën e mitrës që ka një natyrë hormonal ose infektive. Nga statusi i grave ndikon stresi, sëmundjet e një natyre të përgjithshme, ndryshime dramatike në jetë. Të besueshme të diagnostikuar sëmundjen duke përdorur ultratinguj, hysteroscopy (një metodë në të cilën mitra është futur tub fleksibel me një aparat fotografik në fund), ose ekzaminim histologjik.

  Polip qafës është veçanërisht e rrezikshme gjatë shtatzënisë. Ajo mund të shkaktojë abort apo komplikime gjatë lindjes. Polip gjithashtu mund të çojë në kancer, degjenerim gjenital dhe për të parandaluar konceptim.
  Mitrës dhe vagina lidh kanalit të qafës së mitrës. Për shkak se ajo spermës shkoj në vezë. Rastet kur lakër qafës së mitrës polip në lumenin e kanalit cervikal. Mundësia e gjetjes shtatzënë në këtë situatë tejet të vogël. Kjo polip vend është i rastësishëm dhe nuk ka një arsye të dukshme.

  Polyps, të cilat janë formuar në membranën submucosal të qafës së mitrës, të quajtur fijor. Zhvillimi i tyre shoqërohet me dhimbje në bark të ulët. Ky lloj i polip gjithmonë zhvillon kundër infeksionit është më e zakonshme në periudhën e grave postklimakterychnomu. Polyps fibrotike karakterizohen me madhësi të madhe (ata mund të diagnostikohet me ekzaminim gjinekologjik normale), dhe subjekt i largimit të detyrueshëm nga scraping ose kirurgji.