Qafën e mitrës plastike

Nëse qafën e mitrës është plagosur si pasojë e ndonjë ndërhyrje mjekësore apo pas lindjes, për të rivendosur atë mund të kenë nevojë kirurgji plastike e mitrës.

Indikacionet qafën e mitrës plastike


Plastike është e nevojshme qoftë se lindjes apo komplikimet e qafës integritetit aborti ishte thyer, kishte lot, dhe pastaj krijoi dhëmbëza të rënda, tendosje e qafës së mitrës, eversion qafës së mitrës. Prishet shumta riformimit nuk mund të shërohet për një kohë të gjatë, duke krijuar një burim të ndezjes në trupin e femrës, atëherë ata duhet të ri pereshyvaty heqjen e indeve të dëmtuara. Ky operacion është kryer vetëm për arsye mjekësore, jo dëshira e grave.

Plastike Emmett
Operacioni nga ana plastike vaginale e mitrës quhet operacion Emmett. Kur ajo hoqi boshllëqet vjetra dhe eversion qafës së mitrës mukozën nga heqja e rrobave të deformuar dhe qepur atyre edges zoti.
Gjatë qafës së mitrës integritetit plastike e saj prapa anatomike dhe formë. Kanali i qafës duhet të jetë i drejtë dhe i pranueshëm. Nofullat e jashtme zakonisht ka një formë ovale ose çarë-si. Pas operacionit të saktë të qafës së mitrës sipërfaqe epiteliale shtresë të veshura në mënyrë të barabartë.

Në përgatitje për kirurgji mitrës duhet të jetë sanyrovana dhe hulumtimi i kryer mbi florën shpifjeve qafën e mitrës dhe vagina. Plastike kryer pas muajit, dhe pas ndarjes operacion të vogël, e cila duhet të përfundojë jo më vonë se një javë.
Pas gjakderdhja është e rekomanduar për të futur një supozitor në vaginë vaj me bazë. Periudha postoperative përfundon rreth një muaj. Gjatë kësaj kohe, sutures absorbable dhe ju mund të filloni të jenë seksualisht aktive, në qoftë se ka pasur komplikime.