Perevyazka Tubat fallopiane

Kur gruaja përfundimisht dhe të pakthyeshme të mos vendosur që të ketë më shumë fëmijë, një mënyrë për të mos u shqetësoni për një shtatzëni të mundshme - një ligation Tubali. Që nga kjo metodë është, në thelb, sterilizimin femëror, procedura të ngjashme për dëshirën vetëm një grua të mos të përdorë atë, është e nevojshme që të përshtatet kriteret e mëposhtme:

 • kishte 3 ose më shumë fëmijë;

 • kishte dy fëmijë dhe kishte mbi 35 vjet;

 • ishte më i vjetër se 40 vjet;

 • ka pasur probleme shëndetësore, e cila është një contraindication për shtatzëninë dhe lindjen, çrregullime dhe keqformimeve të qarkullimit të gjakut, të frymëmarrjes, sistemin nervor dhe ndihmon tretjen e ushqimit, sëmundje të gjakut, kancerit dhe kështu me radhë. d.


 • Ligation Tubali: Efektet


  Baza e kësaj metode të kontracepsionit është pengesë artificiale krijimi i tubave fallopiane, me anë të veshjes së tyre, mbyllja ose zatysnennya me clamps të veçanta, duke rezultuar në spermës nga takimi vezë dhe fekondim pasuese janë fizikisht e pamundur. Vezoret pa veprim të ekspozuar, që është në fakt një grua është një grua në çdo aspekt: ​​ajo zgjat po aq e menstruacioneve, hormonet femërore janë prodhuar dhe vezë, nuk zhduket epsh humbur vetëm aftësinë e tyre për të krijoj. Ju lutem mos harroni se kjo metodë kontraceptive është e pakthyeshme, dhe në qoftë se pas një kohë gruaja dëshiron të përjetojnë përsëri gëzimin e mëmësisë, ajo do të duhet të përdorin këtë metodë të IVF. Në raste shumë të rralla, pasi vetë-ligation mund të rivendosur qenët i qartë Tubal dhe shtatzënisë, por probabiliteti i këtij rezultati është i papërfillshëm. Prandaj, kur zgjedh këtë metodë të parandaluar një grua duhet të jenë të njoftuar për ligation Tubali pakthyeshme, prania e reaksioneve negative dhe komplikime pas operacionit, dhe mundësinë e metodave të tjera kontraceptive. Në marrjen e vendimit përfundimtar duhet të marrë parasysh stabilitetin e martesës dhe shëndetin e fëmijëve, sepse shumë shpesh ajo mendon për një shtatzëni të re pas hyrjes në një martesë të re ose humbjen e një fëmije.

  Si ligation Tubali?


  Para kirurgji të ligation Tubali për një grua duhet të nënshkruajë një pëlqim dhe nënshtrohen ekzaminimit preoperative mjekësor.
  Mënyrat e operimit për ligation Tubali pak:

 • I barkut - laparotomy ose mini-laparotomy. Prerje kështu bëra në bark, operacioni është nën anestezi të përgjithshme dhe një qëndrim në spital në zgjasin të paktën 7 ditë mjekësore.

 • Vaginal - kolpotomyya. Prerje janë bërë në vaginë, pa lënë plagët postoperative, por në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e infeksionit. Pas një operacioni për 30-45 ditë duhet të përmbahen nga aktiviteti seksual.

 • Peritoneum endoskopisė - një metodë që ka marrë më shumë e përhapur. Ndërhyrja kryhet nën anestezi të përgjithshme, dhe të gjitha manipulimet janë kryer përmes një prerje të vogël në kërthizë. Lidhur tuba duke përdorur clips ose metal
  plastike, dhe një tuba Lumen mbyllura, metoda e saj e electrocoagulation djegurit.

 • Endoskopisė mitrës - një metodë relativisht e re e ligation Tubali. Kjo ndërhyrje është sterilizimi duke mbyllur hyrje të tubave fallopiane përdorur mykrotamponov e plastike.


 • Ashtu si me çdo operacioni, ligation Tubali mund të rezultojë në komplikacione dhe efektet anësore: reaksione alergjike në anestezi, gjakderdhje, helmimi i gjakut, dështim të frymëmarrjes, shtatzënisë ektopike ose bllokim i pjesshëm i tubave.