Vrimë e mitrës

Vrimë e mitrës - një komplikacion i rrezikshëm i një manipulim gjinekologjike, e cila përfshin dëme në murin e mitrës, depërtojnë përmes. Arsyeja është dështimi për teknikën mjek i kirurgjisë brenda mitrës së manipulimit të tillë:

 • hysteroscopy;

 • aborti;

 • curettage i uterusit;

 • me futjen e kontracepsionit intrauterine.


 • Curettage vrimë mitrës është veçanërisht e rrezikshme për shkak se procedura është kryer kyuretkoy që ka tehe të mprehta. Në lidhje me atë që është dëmtuar shpesh dhe organet e brendshme. Kjo mitrës pasojat vrimë mund të jetë fatale.

  Faktorët dhe simptomat e rrezikut
  Deri në daljen e vrimë mitrës çon jo vetëm punëtor gabim shëndetësor. Rol të rëndësishëm ka luajtur me shëndetin dhe veçanërisht me strukturën anatomike të organeve. Për shembull, të listuara Faktorë tjerë rreziku që çojnë në vrimë e mitrës:

 • prerja retrofleksyya mitrës;

 • inflamacion i uterusit;

 • Prania e lë mbresë të mitrës pas transaksioneve të shtyra më parë;

 • hysteroscopy me inspektim të dobët vizuale;

 • mosha e vjetër - ndryshimin e strukturës së indeve, nuk është humbje e elasticitetit;

 • kirurgji të shpeshta ose të kohëve të fundit në mitër (deri në 6 muaj).


 • Identifikimi shenjat e vrimë mitrës nuk është gjithmonë e lehtë, sa më shpesh në manipulimin mitrës është kryer nën anestezi të përgjithshme. Dhe mjeku mund të mendoj ndërlikim u ngrit vetëm në pamjen e pacientit dhe ndjenjat e tij subjektive. Por për simptomat kryesore të vrimë mitrës përfshijnë:

 • Një dhimbje e papritur të mprehtë në bark.

 • Diktim e traktit gjenital.

 • Rritja temperaturën e trupit.

 • Dobësi.

 • Marramendje.

 • Me humbje të bollshme të gjakut, një rënie e presionit, lëkurë të zbehtë, impuls të shpejtë.


 • Vrimë e mitrës - trajtimi


  Trajtimi i vrimë mitrës ndodh vetëm nga operacioni nëpërmjet laparaskopike ose qasje laparotomycheskyy. Gjatë operacionit, stitched skajet plagë, të kryejë auditimin e zgavrën e barkut për të zbuluar dëme të mundshme dhe të larë zgavrën e barkut. Me diagnostikimin në kohë dhe trajtimin e shëndetit nuk vuajnë pasoja negative.