Brushes në qafën e mitrës

Shfaqja e furçë në qafën e mitrës nuk mund t'i atribuohet në mënyrë të qartë për të normale apo patologji që kërkon trajtim. Sipas mjekëve për këtë çështje gjithashtu ndryshojnë, kështu që nëse keni planifikuar me rishikim raportuar praninë e cysts të shumta të qafës së mitrës, para së gjithash duhet të kuptojnë se çfarë është dhe se është një rrezik.

Qafën e mitrës polycystic


Pra, së pari kujtojnë kurs anatomisë. Qafës së mitrës është i përbërë nga dy lloje të epitelit:

 • Format e stratifikuar squamous jashtme që mbulon;

 • me një shtresë cilindër që ka gjëndra që prodhojnë sekret dhe rreshtim kanalit të qafës së mitrës.


 • Ku ata takohen quhet zonë e tranzicionit. Ajo është formuar zakonisht kancerit. Nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm (që ne do të flasim për to më vonë) ndodh se epiteli qelizë squamous imponuar cilindrike, si pasojë ka një bllokim kanalet nxjerrës e gjëndrave. Mucous sekret ndërton dhe shko pak Bobble në qafën e mitrës.
  Tani le të flasim për shkaqet dhe pasojat e mitrës Shfaqja kystoza. Në thelb, mjekët identifikuar një numër të shkaqeve të këtyre çrregullimeve:


 • cervicitin - një inflamacion i pjesës vaginale të qafës së mitrës;

 • endocervicitis - inflamacion në kanalit cervikal;

 • çrregullime hormonale.


 • Qafën e mitrës cistike në shumicën e rasteve nuk ka sjellë ndonjë grua ndjenjë të pakëndshme, sepse kjo rezulton kur shihet nga kopmoskopiyeyu. Cysts jashtë duket arsimin si raundin e verdhë-bardhë.
  Shfaqja e cysts vogla të qafës së mitrës mund të jetë e vetme ose të shumëfishta. Me numrin e tyre të madh të sëmundjeve të quajtur qafën e mitrës polycystic.

  Brushes në qafën e mitrës - trajtimi  Shumë gjinekologë kryejnë Brushes pamjen në normale. Kohët e fundit, megjithatë, shumica prirur ende për mjekimin e nevojshëm. Ky pozicion është i bazuar në faktin se në vendin e arsimit është akumuluar pleh organik. Si rrjedhojë, ajo duhet hequr nga operacioni. Sekuenca e trajtimit të farës në mitrës si me poshte:

 • Para së gjithash, para përshkrimin e recetave të kryer një ekzaminim të plotë të pacientit, kjo përfshin: një rishikim i një pasqyrë, kolposkopisë, ultratinguj e legenit, analiza mbi florën dhe infeksioneve të fshehura gjithashtu e nevojshme për të shpifjeve onkotsytolohiyu.

 • Pastaj, në varësi të rezultateve të studimit, numri i cysts, vendndodhjen e tyre, mosha e pacientit mjeku përshkruan trajtimin opsionin më të mirë. Ajo mund të jetë djegie të lëngshme azotit, shoku elektrik, lazer ose radio metodë valë. Gjithashtu praktikuar prerje laparaskopike e indeve. Trajtimi kirurgjik si metodë e skajshme e cila është përdorur në rast të Citologjia keq apo me ekzemë.

 • Pas terapi caktuar mjekësor. Për të parandaluar përsëritjen e barnave rekomanduar që përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe metabolizmin, gjithashtu mund të përdoret për këtë qëllim homeopati.

 • Një aspekt i rëndësishëm i trajtimit është për të eliminuar shkaqet e formacioneve. Jetë i sigurt për ndërhyrje prolikovuyetsya infeksionit urogjenital, hormonal restauruar. • Edhe pse furçë diagnoza në qafën e mitrës mund të kapur gruan në befasi, pasi kjo sëmundje ndodh pa simptoma, paniku nuk është e nevojshme. Kjo nuk është sëmundje më të rënda gjenitale, për më tepër, që shumë ekspertë ende i referohet fenomeneve normale natyrore. Pavarësisht mendimit të ndarë, vendimi për të trajtuar duhet të marrë shumë të durueshëm, peshon pro dhe kundër.