Parakeratosis qafën e mitrës

Parakeratosis - një shtresë keratinization mukusit cervikal lidhur me ekspozimin ndaj faktorëve traumatike jashtëm ose të brendshëm. Këto përfshijnë të gjitha procedurat mjekësore me zgjerimin e mitrës apo infeksion. Nga parakeratosis fundit mund të shkaktojë faktorë bakteriale, sëmundjeve seksuale, viruset, duke përfshirë edhe virusi lyth njeriut.

Çfarë është parakeratosis qafën e mitrës?


Të thuash të drejtën, parakeratosis - kjo nuk është një diagnozë, por një simptomë që tregon një sëmundje e mitrës. Foto citologjik është karakteristikë tipike parakeratosis i leukoplakia të qafës së mitrës, e cila ka të bëjë me lezionet precancerous të mitrës.

Nëse ju gjeni shenja shpifje parakeratosis të nevojshme për të kryer teste shtesë: onkotsytolohiyu Citologjia lëngshme, kolposkopinë. Gjatë epitelit parakeratosis squamous së mitrës në shtresën e poshtme mund të jetë qeliza atipike.
Nëse parakeratosis konfirmuar rekomanduar për të marrë të regjistruar onkohynekolohu për emërimin e terapi adekuate. Nëse zona të patrajtuara të mitrës me parakeratosis brirë mbuluar me njolla të bardha, të përbërë nga inde sklerozovanyh. Dhe ajo është - një shenjë e leukoplakia të qafës së mitrës, e cila është karakterizuar nga njollat ​​e bardha në sipërfaqen e mitrës.

Trajtimi i parakeratosis qafës së mitrësPër trajtimin parakeratyrovannыh shpenzuar scraping indet mucous e mitrës me material të mëtejshëm të studimit për qelizat atipike. Ndonjëherë trajtim duke përdorur fusha të djegurit të parakeratosis me një lazer.
Trajtimi Keratosis mënyra qafës së mitrës shtëpi - douching, tamponin, vaske - është e padëshirueshme, pasi që prania e një shtresë atypia qelizë parakeratoznыh ajo mund të fillojë të zhvillohet me shpejtësi nën ndikimin e mesme kulturës së trajtimeve popullore.