Heqje e mitrës - çfarë duhet të bëjmë

Femër Trupi - diçka të butë. Ajo duhet të mbrohet si bebja e syrit. Situatat jo të rralla kur bëjnë punë të rënda fizike apo lindjes vështirë lëviz gruan është lënia jashtë e mitrës. Çfarë duhet të bëni dhe se si për të trajtuar, dhe më e rëndësishmja si për të kuruar ptosis mitrës, përshkruani në artikullin tonë.

Pse është lënia jashtë e mitrës?


Lindja e fëmijës, presioni perineal nga lart, kapsllëk, ngritje peshe - të gjitha të cilat mund të çojë në mosveprim. Por, pa marrë parasysh arsyet e këtij fenomeni, ata janë të gjithë të bashkuar nga një pikë kryesore - humbjen e elasticitetit të muskujve legenit.

Simptomat e kësaj sëmundjeje
1. Në fazën fillestare, një grua mund të përjetojnë vetëm dhimbje tërhequr barkut, e cila i atribuohet shpesh afrohet menstruacioneve, ose nervat.
2. Faza e dytë e sëmundjes sjell me vete:

 • mosmbajtjeje urinare (disa herë me qeshje ose kollitjes), ose, vështirësi urinimi;

 • ndjeu praninë e diçka të huaj dhe të panevojshme në vaginë;

 • Dhimbje gjatë seksit;

 • shpesh ndodh cystitis ose pyelonephritis.


 • 3. Faza më e vështirë e sëmundjes - humbja e mitrës në vaginë. Leviz e vështirë dhe e dhimbshme rreth seksit në përgjithësi nuk është me vlerë të përmendet.

  Trajtimi i fshirjes mitrës • Në fazën fillestare të mosveprimit të qafës së mitrës është fizioterapi shumë i mirë me masazh. Si ushtrimin e përdorur me ushtrime Kegel ose Yunusov. Kuptimi i këtyre ushtrimeve është të alternuar compress dhe të relaksoheni muskujt e vaginës. Kjo nuk është e vështirë, dhe më e rëndësishmja, mund të kryhet në çdo kohë - askush nuk do të vini re. Ju gjithashtu mund të bëjë vumbyldynhom, duke përdorur Simulators të veçanta (testiseve lodh). Këto klasa të ndihmojë në forcimin dhe muskujt ton të çojnë në kancer. Kjo, nga rruga, dhe do të shtojë një ndjesi të reja të ndritshme gjatë seksit. Që nuk duhet humbur "trajnim" parregullsi nuk ndihmojë të shmangur lëshim.

 • Në ushtrimet e dytë fazë nuk sjellin, sepse ajo nuk mund të kthehen mitrës në vend. Në këto raste, lënia jashtë e qafës së mitrës operacionit make kryer trajtim të veçantë, të cilat mund të përfshijnë përdorimin e vajrave të ndryshme dhe ilaçe.

 • Siç e dini, faza e tretë është më e rrezikshme. Ka raste kur prania e kësaj faze është e pamundur që të kthehen në mitër në vend. Atëherë ju duhet të hiqni atë. Sigurisht, mjekët përpiqen për të bërë çdo gjë të mundshme dhe shpesh hiqni vetëm që gratë mbi 45 vjeç dhe ata që kanë ardhur menopauzë. • Fashë me mosveprim të mitrës


  Projektuar posaçërisht rripa të përdorura në fshirjen e mitrës. Kjo band rrethon kofshët dhe bigëzim kaluar nëpër, duke mbështetur në mitër poshtë. Kur veshje nuk është e dukshme, dhe i lëvizshëm dhe e vë atë mjaft thjesht.
  Por të them se këto zona nuk janë gjithmonë efektive, pasi nuk është vetëm një mjet pasiv. Rripa mund të zëvendësojë stërvitje dhe masazh. Gjithashtu, të jenë të vetëdijshëm se kjo nuk mund të jetë i veshur më shumë se 12 orë në ditë.

  Trajtimi mjete kanceri mosveprim popullore


  Mjekësisë tradicionale ka edhe receta që ndihmojnë me mosveprim të mitrës, në fazën më të hershme të sëmundjes. Këtu është recetë më të famshme tretësirë ​​alkoolit nga rrënjët e Astragalus.

 • 1 nga 9 pjesët e rrënjëve pour vodka. Mbush 2 javë;

 • të marrë 1 lugë çaji para ngrënies tre herë në ditë;

 • mirëpritur të vazhdojë për 1 muaj, pastaj të bëjë 2 javë pushim dhe të përsëritur një kurs më shumë.


 • Duke preferuar mjetet juridike popullore, nuk e harrojmë për mjekësinë moderne. Hulumtimi duhet të mbahet rregullisht, të paktën një herë në vit. Pas lindjes, ajo është e mirë për të vizituar një gjinekolog jo më vonë se 2 muaj. Dhe përsëri, mendoj për ushtrime për muskujt e vaginës, përpjekje minimale dhe efekt maksimal.