Lyth qafën e mitrës

Shpesh, virusi lyth njeriut shkakton kancerin e qafës së mitrës. Aktualisht, i themeluar vetëm me saktësi faktor në zhvillimin e kancerit. Prandaj, në qoftë se gjatë ekzaminimit gjinekologjik në gra është zbuluar virusi lyth, trajtimi është e rekomanduar për të filluar menjëherë.


Lyth qafën e mitrës: Shkaqet


Ka disa lezione faktorë papilomave:

 • Arsyeja kryesore është konsideruar kontakt seksual me një person të infektuar. Nuk ka rëndësi nëse kjo gjenitale kontakt, anal ose oral. Në thelb, virusi mund të transmetohet në një puthje. Prandaj, kontracepsioni mekanik nuk është një mbrojtje kundër infeksionit papillomavirus.

 • Infeksioni me virusi lyth njeriut mund të ndodhë me anë të përditshme, madje edhe gjatë shtrëngim duarsh normale. Më shpesh Infeksioni ndodh kur vizitojnë banjot publike, sauna, pishina dhe kuvertën dielli.

 • Është e mundur virusi gjatë aktivitetit të punës nga nëna tek fëmija.

 • Rreziku infeksion të lartë papillomavirus në imunitet të ulët. Shkakton mund të bëhet abuzimit të alkoolit, pirja e duhanit, depresioni, infeksionet akute, gastro-intestinale traktit.

 • Kur virusi vendbanimin e tij janë shtresat e thella të epitelit. Ky virus shumohet dhe rritet. Vetëm pas pjekuria arrin në sipërfaqe, duke u bërë jashtëzakonisht e rrezikshme. Deri në lyth është konsideruar "fjetur" dhe nuk shkaktojnë dëme. • Lyth qafën e mitrës: Simptomat dhe diagnoza


  Disponueshmëria papillomavirus simptomat klinike qafës së mitrës nuk ka. Ajo rezulton infeksionit gjatë ekzaminimit gjinekologjike. Mjeku sëmundje Diplomë përcakton visually. Prania e një treguesi theksoi lythat përkeqësimin e infeksionit. Megjithatë, më e mprehtë se procedurës procesin infektive, aq më lehtë është duke u trajtuar.

  Lythat banesë janë një shenjë e sëmundjeve kronike, e cila shkakton një ndryshim në shtresën e sipërme të epitelit. Diagnoza vizuale është e vështirë. Prandaj, është e dëshirueshme për të kryer një biopsi dhe Histologji për të përcaktuar procesin keqdashje.
  Në mënyrë të veçantë, për të identifikuar papillomavirus në qafën e mitrës testit projektuar Citologjia veçantë shpifjeve. Ky test është kryer diagnoza e hershme e lezioneve precancerous, dhe identifikon metodat e trajtimit kirurgjik.


  Lyth i mitrës, trajtim


  Pas zbulimit të papillomavirus qafës së mitrës, sidomos me aktivitet të lartë onkogjenik, një grua të përshkruara trajtim barna antivirale në mënyrë të konsiderueshme të rritur imunitetin. Largimi i lyth kryer duke përdorur koagulimit të lartë të frekuencave, ngrirjes, lazer.
  Për fat të keq, edhe heqja e papillomavirus nuk do të thotë se më vonë gruaja nuk përballet me të njëjtin problem. Njeriu është një bartës i virusit për disa vjet. Dhe në çdo kohë "fjetur" virus mund të zgjoheni. Kjo është arsyeja pse ju duhet t'i nënshtrohet një provimi vjetor gjinekologjik. Statistikisht, gratë me papillomavirus qafës së mitrës rreth 1% e degjenerimit të indeve vërejtur në një tumor malinj. Kanceri i qafës së mitrës natyra infektive ka bërë të mundur për të kryer një trajtim parandalues. Disa vende e kanë kryer tashmë vaksinimin kundër vajzave papillomës moshës 13 vjet.

  Nëse virusi lyth gjetur në gratë shtatzëna, trajtimi është rekomanduar në fazat e hershme. Përdorin metoda të vetme të sigurta të tilla si cryosurgery dhe terapi lazer.