Karakteristikat e strukturës së mitrës

Struktura e brendshme e mitrës karakterizuar nga karakteristikat e lidhura me moshën. Kështu, gjatë pubertetit rritjen e mitrës në gjatësi dhe gjerësi. Prandaj, rritja e peshës dhe autoritet. Kjo vendosur pozicionin e saktë të mitrës - anim dhe të përkulem përpara. Gjithashtu në këtë periudhë një rritje në numrin e gjëndrave të mitrës dhe trashësi muri. Me moshë ka një regres gradual të autoritetit. Karakteristikë e strukturës së mitrës gjate kesaj periudhe është për të reduktuar madhësinë e saj. Përveç kësaj, rënia në ligaments elasticitet. Siç e dini, ajo vepron si një mbështetje e mitrës.

Struktura e murit të mitrës
Struktura e brendshme e kavitetit mitrës dhe përfaqësohet nga një mur të trashë. Mitra i ngjan një formë trekëndëshi. Maja e në rënie e saj dhe hyn në kanalin e qafës së mitrës. Në qoshet e sipërme të kavitetit në të dy anët e quajtur lumen Tubali. Karakteristikë e strukturës së murit të mitrës është që ka tre shtresa:

 • Rrethues - kjo shtresë sipërfaqësor, qe perfshin pjese te peritoneum.

 • Myometrium - shtresa e mesme paraqitur fibrave muskulare. Kjo është më e rëndësishme mur trashësi shtresë. Nga ana tjetër, ajo është e ndarë në tre pjesë, të cilat janë qeliza të muskujve multi-drejtuar. Është kjo shtresë përbën pjesën më të madhe të trupit.

 • Endometrium, ose membrane mukozës , rreshtim mitrës. Ai është gjithashtu i përfshirë në formimin e placentë gjatë shtatzënisë. Ajo dalluar basal dhe pjesë funksionale. Gjatë menstruacioneve pjesa funksionale është refuzuar. Një bodrum është një burim i qelizave të reja rigjenerimin Mukoza. Duhet të theksohet se në mukozën janë kanceri i mitrës mjaft.


 • Në strukturën anatomik të mitrës sekretojnë disa pjesë. Këto janë:

 • fund - pjesa e lartë e vendosur mbi bashkimin e tubave fallopiane;

 • trup, e cila formon më e trupit;

 • mitrës - pjesa më e ulët.


 • Strukturë anomali i uterusit
  Struktura anomali e mitrës të ndodhë në rastin e efekteve anësore të faktorëve të caktuara gjatë zhvillimit të fetusit. Ajo mund të jetë:

 • faktorët e mjedisit;

 • dietë paekuilibruar;

 • duke marrë medikamente të caktuara;

 • çrregullime hormonale;

 • rrezik në punë;

 • infeksion.


 • Faktorët e mësipërm pengojnë ndarjen e qelizave dhe shkaktojnë karakteristika të ndryshme negative të strukturës së mitrës dhe shkelje strukturore. Disa nuk mund të ndikojnë në funksionin riprodhues. Të tjerët, në të kundërtën, plotësisht përjashton mundësinë e lindjes. Në vijim janë anomalitë më të zakonshme të strukturës së mitrës:


 • Hipoplazise - reduktimin e madhësisë së mitrës.

 • Mitër Antlered - ndërsa në krye të mitrës është i ndarë.

 • Mitër Unicorn, në fakt, duket si një gjysmën e një mitër normale.

 • Shalë mitrës - ndarjen mitrës. Si rezultat i kësaj, mitra bëhet lloj shalë.

 • Mitër me ndarje të plotë ose jo të plotë.

 • Dyfishimi mitër, shpesh e kombinuar me një dyfishim të vaginës.

 • Atresia - një kusht, ku mitra i madh, që është tërësisht zgavër mungon.

 • Aplazionit - nuk ka mitër.


 • Mitra dhe shtatzënia

  Ndryshimi i strukturës së mitrës shtatzënë, kryesisht, është për të rritur madhësinë. Kjo është për shkak të rritjes së vëllimit të qelizave të muskujve dhe për të rritur elasticitetin dhe zgjateshmëri tyre. Me përparimin e shtatzënisë transformimit në mënyrë të qartë të dukshme të formës së saj nga sferike deri dardhë. Pas lindjes mitra gradualisht zvogëlohet, blerjen madhësinë e saj të mëparshëm.