Heqje e mitrës - Simptomat

Mosveprimi ose humbja e vaginës dhe mitrës - një proces patologjik karakterizuar nga zhvendosja e mitrës poshtë dhe depozitimi e tij të mëvonshëm të plotë apo të pjesshëm jashtë. Në raste të tilla duhet ndërhyrje urgjente mjekësore.
Ka tre fazat e mosveprim të organit riprodhues femëror. E para karakterizohet nga depozitimi i pjesshëm, dmth mitrës ka ndryshuar poshtë, por ende qafën e mitrës është vagina. Si ka heqje e mitrës dhe qafës së mitrës gjinekologu mund të shikojnë shqyrtim. Faza e dytë përmban lëshim të mitrës më të dukshme, si ulur në qafën e vaginës dhe mitra është ende në vaginë. Kjo është quajtur një humbje të pjesshme. Faza e tretë, e quajti një humbje të plotë, diagnostikuar në një situatë ku mitra dhe muret vaginale, u kthye nga brenda, të vendosura më poshtë hendekut gjinor.

Pasojat e mosveprimit të mitrës
Si rezultat i mosveprimit në anën e pasme dhe muret e përparme e mitrës formuar hernia. Në këtë zonë të bien në fshikëz, uretrës, dhe madje edhe zorrë sythe. Këto organe mund të hiqet me anë të promatsuvaty vaginë.

Simptomet e ptosis mitrës


Si sëmundja përparon, lënia jashtë e murit të mitrës, mitrës vetë dhe qafën shoqëruar me simptoma të tilla si vështirësi në ecje normale, dhimbje në të ulët mbrapa dhe bark. Sistemi urinar reagon ndaj këtij procesi urinim i shpeshtë, ndonjëherë mosmbajtjeje. Ajo mund të zhvillohet cystitis, nefrit, ptosis veshkave dhe sëmundjeve të tjera, pa përjashtim të sistemit urogjenital. Ndonjëherë dhimbja e mosveprimit mitrës vërejtur në zorrë, e shqetësuar si traktit gastrointestinal.

Shumica rënie mitrës dhe është i shoqëruar me humbje apo mosveprimi pasmë murin e mitrës. Me simptoma të ngjashme. Përveç kësaj, ulur dhe muret e përparme e rektumit.
Identifikimi i lëshim të mitrës, natyrisht, dhe gruaja mund të zotërojnë. Në këtë sëmundje ka një presion të vazhdueshëm në zonën pubike, zvarritje dhimbje në vaginë, të ulët mbrapa dhe mollaqe, urinim shqetësuar dhe lengjet vaginale jashtë bollëk bardhë dhe madje edhe të gjakut. Gruaja ndjen sikur vagina është një organ i huaj.
Shkaqet

Organet gjenitale grave janë lënë jashtë nëse ka defekte anatomike e katit legenit. Ato ndodhin kryesisht për shkak të dysplasia kongjenitale e indeve lidhës, dhe për shkak të mungesës së estrogjenit gjatë menopauzës. Simptomat shfaqen dhe lënia jashtë e mitrës pas lindjes, i shoqëruar nga lëndimet bazës së legenit.
Trajtim
Duke marrë me faktin se ka simptomat e mosveprim të mitrës, e konsiderojnë metodat moderne për të luftuar sëmundjen. Tyre dy - një konservator me një shkallë të vogël të ptosis dhe kirurgjisë për raste të rënda. Në rastin e parë, gruaja duhet të kryejnë ushtrime të veçanta që forcojnë muskujt e legenit kat. Praktikuar si masazh legenit.

Nëse një humbje të plotë, dhe pacienti nuk japin planet e lindjes, mjekët janë këshilluar për të hequr në mitër. Kirurgji të tilla radikale ndihmon të shpëtoj nga problemet fiziologjike dhe psikologjike. Disa kohë pas operacionit emëruar pritjes drogës hormonosoderzhaschyh. Ata janë të nevojshme për të ruajtur funksionet e trupit si një nga organet më të rëndësishme femra janë të humbur. Gratë e moshës riprodhuese ofruar një operacioni të organeve me futjen e materialeve sintetike protezave (rrjetë prolenova). Shanset e konceptimit dhe ngjizje vijim të sigurt, ndërsa mjaft të larta.