Heqje e mitrës - Shkaqet

Shkaqet e mosveprim të mitrës tek gratë e moshës riprodhuese janë të lidhura në përgjithësi me aktivitetet e lindjes.
Mekanizmi i shfaqjes dhe manifestimit
Heqje e mitrës është rezultat i një dobësim të muskujve dhe ligamenteve të legenit dysheme. Sepse hyperextension muskujve zhvendosjen e organeve gjenitale të trupit të femrës që mbështetën më parë muskujt e legenit. Shpesh, mosveprim dhe shoqërohet me zhvendosjen e fshikëzës, ose më mirë qafën e saj si pasojë e mosveprimit të murit vaginal të përparmë. Nuk mund të jetë ënjtje e murit zorrës së trashë, ku procesi i çon në lëshim të murit pasme të vaginës.

Duket këtë shkelje ndjesi të dhimbshme që shfaqen menjëherë pas lindjes. Veçanërisht të ndjeshëm ndaj grave sëmundjes, moshës mbi 35 vjet.

Arsyet për lëshim të kancerit tek gratë


Arsyet kryesore pse është lënia jashtë e mitrës janë:

  • Lëndimi i muskujve të vendosura në legen. Kjo ndodh gjatë lindjes, kur muskujt zbuloi presion të lartë të gjakut. Si rezultat, aftësia për të ruajtur organet në një pozicion fiziologjik zvogëlohet. Shpesh, vendosja e gabuar e pincë obstetrike ose kur nxjerrjes fetusin për lëndim legenit fund mund të ndodhë si rezultat i së cilës nuk është heqje e mitrës.

  • Legen lindura, sëmundjet indeve lidhës të mitrës.

  • Shkelja e innervation e muskujve të diafragmë paraliza urogjenital 3 dhe 4 nerva sakrale.

  • Dështimi në përputhje me rregullat e gruas biomechanics. Pra, nëse një grua në borxhin e profesionit të tyre siç duhet ngre peshën, rrezikun e lëshimi të rritet mitrës.

  • Kapsllëk të shpeshta. Një dietë e varfër, shumë gra vuajnë nga çrregullime të tretjes, si kapsllëk. Ata gjithashtu mund të jetë shkaku i mosveprimit të mitrës, për shkak të tendosje të vazhdueshme të muskujve të legenit dysheme.

  • Edhe në sjelljen e gabuar të gruas gjatë periudhës së rimëkëmbjes pas dorëzimit, dështimi i recetat mjekësore mosveprimi mund të shkaktojë kancer.


  • Kështu, shfaqja e tërhequr dhimbje në bark, shpesh japin në rajonin e mesit dhe mollaqe, i shoqëruar nga një shkelje paralele të urinimit dhe defekimit, si dhe një ndjenjë të pranisë së një trupi të huaj në vaginë mund të jenë manifestimet e sëmundjes, si mosveprim i mitrës. Në rast se këto shenja duhet menjëherë t'i referohet gruan për një gjinekolog.