Mosveprim i mitrës - trajtimi

Heqje e mitrës - një proces që lidhet me mure mosveprim mitrës poshtë, ndjekur nga reshje.
Ajo është shkaktuar nga humbja e elasticitetit të muskujve legenit se nuk mund të mbajnë një pozicion fiziologjik të mitrës dhe të organeve të tjera të vendosura në legen.

Simptomet e ptosis mitrës


Për fat të keq, gruaja nuk menjëherë të kërkojë trajtimin e kësaj sëmundje, që në fazat e para të zhvillimit, ajo nuk ka simptoma specifike.
Nuk mund të jetë dhimbje përtac në bark të ulët, të cilat mund të jenë "shkruar off" në afrimin e ovulacionit apo menstruacioneve.

Diagnoza e kancerit "mosveprim" në këtë periudhë mund të bëhet vetëm pas një ekzaminim gjinekologjik. Prandaj, çdo grua duhet të nënshtrohen rishikimeve të rregullta nga një gjinekolog specialist të paktën një herë në vit.
Veçanërisht e rëndësishme për të kaluar ekzaminim gjinekologjik pas lindjes - më të mirë dy muaj deri në mosveprim të mitrës të për të diagnostikuar dhe për të marrë masa për trajtimin e saj.
Në fazat e avancuara të sëmundjes mund të ketë dhimbje në mollaqe, ndonjëherë në rajonin e mesit. Kjo mund të ndërpriten procesin e urinimit, në drejtim të komplikimeve të saj dhe lart. Shumë shpesh, lënia jashtë e mitrës shoqëron fenomenin e mosmbajtjeje urinar me teshtimë, kollitjes, heqjen e objekteve të rënda.

Heqje e mitrës mund të shoqërojë diktim të bardhë, ndjenja se vagina është diçka pa lidhje që i jep siklet.

Llojet heqje e mitrës


Zgjedhja e trajtimit ptosis dhe prolapsi varet nga zhvillimi i kësaj gjendje.

 • 1 shkallë heqje të mitrës - karakterizuar nga zhvendosja e mitrës poshtë me qafës pozicionuar në vaginë;

 • 2 shkallë - në të cilin trupi i uterusit është në vaginë, mitrës - para (humbjes pjesshme) vaginë ose më të ulët;

 • 3 shkallë - muret vaginale shqyer dhe të bien së bashku me mitër nën hendekut gjinor (humbje e plotë).


 • Trajtimi i ptosis mitrës


  Trajtimi i shkallës së parë ptosis së mitrës është bërë pa kirurgji. Trajtimi në këtë rast është konservatore. Kjo grua duhet detyrimisht të ndjekin rekomandimet e mjekut tuaj dhe të bëjë disa masa parandaluese.
  Ndihmon për të përballuar me mosveprim të mitrës në fazat e hershme të ushtrimeve komplekse Kegel, i cili vjen me intensive compression-razzhymanyyu ditë legenit.

  Përveç kësaj, zbatimi i rekomanduar ngritjen këmbët nga një pozicion të prirur në anën e tij, ushtrimi "biçikletë".
  Një herë në çdo gjashtë muaj është e rekomanduar për të vizituar një gjinekolog, të kryer me ultratinguj e mitrës, jo ashpërsia e veshin, për të shmangur kapsllëk, veshin fashë gjatë shtatzënisë.
  Në trajtimin e kësaj faze mund të ndihmojë me lëshim të mitrës dhe popullore mjete të. Për këto qëllime, bimeve e mëposhtme si gjethe delli, meadowsweet, Calendula officinalis, knotweed, ftua, ca balsam, oe limon, drogë, lisi leh dhe shumë të tjerë.
  Ptosis shkallës së dytë si mëparshëm dhe të prapmë mitrës murit tashmë kërkon trajtim kirurgjik, e cila është plotësuar me terapi simptomatike që synon heqjen inflamacion. Përveç kësaj, qafa në një situatë të tillë mund të trajtohen pessary veçantë.

  Trajtimi kirurgjik i ptosis së mitrës - metodë shumë efektive. Aktualisht, ka mundësi të ndryshme operacione të tilla. Nëse një grua nuk do të lindë, ajo mund të bëjë heqjen e mitrës. Nëse një grua është duke planifikuar një shtatzëni, ajo organin shtetëror operacioni kryhet duke përdorur rrjetë prolenovoyi - materiale sintetike proteza.
  Kjo teknologjive moderne të bëjë të mundur që të ketë një operacioni, kryerjen e një prerje në vaginë, jo stomak apo laparoscopy kombinuar me kirurgji vaginale.