Onkotsytolohyya qafën e mitrës

Çdo grua thjesht duhet monitoruar shëndetin e tyre, dhe kjo vlen në mënyrë të barabartë për të dy zonën e përgjithshme dhe legenit. Një nga sëmundjet më të zakonshme "si një grua" është i njëjtë luftuar kancerin e cila punëson një numër të madh të mjekëve dhe burrave shkencore të botës. Ndoshta kjo është arsyeja pse kjo analizë si onkotsytolohyya mitrës është konsideruar shumë e rëndësishme sepse ajo i jep një shans për të zbuluar qelizat para-kanceroze dhe kanceroze.

Analiza mbi onkotsytolohiyu mitrës: Çfarë është kjo?Mjekët do të thotë me këtë ekzaminim studimi të mitrës mitrës dhe vagina në prani të këtyre kancereve. Përveç kësaj, një gardh bërë nga grimcat e dy shtresa të indeve që mbulon qafën e mitrës. Rezulton biomaterial me kujdes dhe ngadalë studiuar nën një mikroskop. Gjetja e proceseve jo normale që ndodhin në organet studiuar, mjekët mund në kohë të ofrojë një grua t'i nënshtrohen trajtimit të duhur, e cila i jep një shans për një shërim të plotë.


Sa është onkotsytolohiyu qafës së mitrës shpifjeve?Hulumtimi i tillë duhet të jetë jashtëzakonisht i saktë, kërkon gruan dhe mjekun e saj disa të trajnimit. Manipulimi i paraprinë analiza marrjen e mostrave, nuk është e vështirë. Një grua nuk mund të kalojë onkotsytolohiyu nëse menstruacionet e saj apo sëmundje gjenitale duhet të kalit. Pak ditë para se studimi duhet të refuzojnë seksin, mos e përdorni tampona sanitare, krem ​​vaginale ose ointments, mos të marrë një dush, duke kufizuar dush. Dhe fushatë edhe urgjente për gjinekologu mund të parandalojë grumbullimin e materialit, në mënyrë më të mirë onkotsytolohiyu regjistrohen në paradhënie, ose, në disa ditë pas vizitës në klinikën antenatale.


Procedura zhvillohet në një gjinekologu njohur karrige dhe është pjesë otschypыvanyy mikroskopike të indeve të mjeteve qafën e mitrës mitrës veçanta. Një grua mund të ndjehen pak të pakëndshme, por është e lidhur me këtë, ka të ngjarë nga përvojat e brendshme. Onkotsytolohyya - është plotësisht pa dhimbje, dhe netravmatychnaya të shpejtë, e cila nuk ndikon në strukturën e shtresa e lartë e qelizave të endometrium, qafën e saj.

Shpjegimi onkotsytolohyy qafën e mitrësPas ekspertë laboratorike marrin mbledhur materiale, ata fillojnë të shqyrtimit të saj. Get Rezultatet onkotsytolohyy mitrës mund të jetë vetëm disa javë. Nëse analiza e shpifjeve tregon se të gjitha qelizat e mbledhura kanë strukturë të njëjtë dhe karakteristikat, pastaj kanceri nuk mund të konsiderohet. Nëse oncomarker kanceri i qafës së mitrës zbuluar të paktën disa devijim të vogël nga norma, rezultatet e studimit janë gjetur të jenë pozitive. Kjo situatë është shkak për edhe një studim, pas së cilës të vazhduar me trajtim të menjëhershëm. Pas kursit bazë të kësaj, gruaja do të duhet të kalojnë nëpër onkotsytolohiyu që do të tregojnë nëse ndryshimet pozitive dhe zvogëluar numrin e qelizave të pacientëve me kancer.


Kush duhet të marrë onkotsytolohiyu?

Analizë e tillë është e rekomanduar për të gjitha gratë që kanë arritur shumicën e tyre. Me gjithë këtë hulumtim nuk është vetëm e rëndësishme në rast të ndonjë shenjë në praninë e sëmundjes, por edhe për parandalim. Nëse gjinekolog tregoi simptomat e kancerit të qafës së mitrës mitrës, onkotsytolohyya emëruar në fuqi, por gruaja do të vendosë për të marrë atë apo jo. Ky hulumtim i rëndësishëm për ato gra që kanë përjetuar lëndime të rënda lindjes, ose janë në "pozitë interesante", e cila ndodh pa komplikime.