Simptomet e erozionit qafës së mitrës

Erozioni i qafës së mitrës është një shkelje e integritetit të vaginës. Kjo sëmundje është shumë e zakonshme. Për fat të mirë, metodat moderne të trajtimit të lehtë mund të kuruar këtë sëmundje, por suksesin e trajtimit dhe mungesën e efekteve negative, pasi sëmundja varet se sa kohë është kryer këtë trajtim. Prandaj, është e rëndësishme të vini re shenjat e erozionit qafës së mitrës. Le të flasim për këto manifestime, si dhe shkaqet e kësaj sëmundjeje.

ShkaqetTashmë nga sa e përhapur sëmundja është femra, ne mund të konkludojmë se shkaqet e erozionit qafës së mitrës janë të shumta dhe të ndryshme. Këto përfshijnë:

 • dëmtim i qafës së mitrës

 • Proceset e lidhur me lindjen e fëmijës

 • abort

 • Seksi në moshë të hershme

 • akte seksi përafërt

 • Infeksionet e traktit urinar të ndryshme

 • kontraceptive oral

 • Rishikimi i pasaktë gjinekolog


 • Shpesh erozioni i qafës së mitrës ndodh në gratë pas menopauzës.

  Simptomat  Sëmundjet Dukje si erozioni i qafës së mitrës mund të jetë e diferencuar në varësi të llojit të procesit patologjike. Ka lindur, qafën e mitrës vërtetë dhe psevdoэrozyyu.

  Forma kongjenitale e erozionit


  Në formën kongjenitale e sëmundjes ndodh lezione kërpudhat të formave të ndryshme. Këto qeliza zakonisht nga të ndritshme ngjyra të kuqe dhe sipërfaqe të qetë. Simptomet e inflamacion ose rritjen e sekretimit të mukozale nuk shënoi. Kjo formë e sëmundjes e zakonshme në mesin e seksit të drejtë në fëmijëri dhe adoleshencë. Kjo nuk kërkon trajtim dhe karakterizohet nga një tendencë të theksuar të kundërt të zhvillimit. Në qoftë se shkeljet vazhdojnë deri në moshën riprodhuese, është infeksion i mundshëm me anë të kontaktit seksual, të cilat shkaktojnë inflamacion. Megjithatë, degjenerim malinje është shumë e rrallë.

  Erozioni Real


  Erozioni i vërtetë qëndron në mesin e formave të tjera të tilla si prania e simptomave të sipërfaqes plagë. Kjo sipërfaqe ka një ngjyrë të ndritshme të kuqe dhe fillon të rrjedh gjak kur preku. Në të janë të Dilated enët e gjakut, ka pak ënjtje. Në disa raste, seksi i bukur ka Muco-purulent shkarkimin.
  Erozioni Real zhvillon përmes inflamacion, i quajtur tservytsytom. Kjo fazë e sëmundjes zgjat 7-14 ditë, kështu që rrallë diagnostikohet gjatë ekzaminimit gjinekologu.

  Pseudo qafën e mitrës


  Shfaqet pas pseudo erozionit vërtetë. Në këtë formë të sëmundjes një shërimit gradual të zonës së prekur. Ky proces kryhet duke ndryshuar përjashtuar epitelin squamous në epitelit cilindrik. Kjo nga ana tjetër çon në një rritje të tepërt të numrit të qelizave epiteliale gjëndrave dhe paraqitja e cysts është mjaft i madh. Këto cysts zbulohen lehtë gjatë ekzaminimit mjekësor. Përveç kësaj, nuk është hypertrophy e mitrës.
  Kjo formë e sëmundjes shpesh stabilizon dhe kallaj mund në këtë shtet për disa vjet, ndërsa të gjitha paraqitur një vatër e inflamacion kronik.

  Në përgjithësi mund të themi se vetë-diagnostikuar veten në erozioni i qafës së mitrës është e vështirë. Sëmundja me kalimin e kohës nuk mund të japin ndonjë sinjale. Por ne duhet të i kushtoj vëmendje para së gjithash, kjo është në shkarkimin bollshme vaginale. Nëse ata ende gjakderdhje - duhet menjëherë alarmin! Kjo simptomë është manifestuar më shpesh pas raportit seksual. Përveç kësaj, prania e erozionit qafës së mitrës dhe mund të tregojë dhimbje gjatë raportit seksual.
  Le të dallojë tiparet kryesore të erozionit qafës së mitrës:


 • bollshme Muco-purulent dhe shkarkesë të përgjakshme nga vagina

 • dhimbje gjatë raportit seksual

 • parregullsi menstruale


 • Ndërlikim


  Siç u përmend më lart, kjo sëmundje femër nuk përbën rrezik të veçantë në rastin e trajtimit në kohë dhe me cilësi. Megjithatë, në qoftë se sëmundja është asimptomatike, dhe gruaja nuk është në dijeni të ekzistencës së saj, erozioni i qafës së mitrës mund të shkaktojë inflamacion kronik të organeve gjenitale apo edhe kanceri. Për fat të mirë, kanceri i qafës së mitrës zhvillohet ngadalë, është e rëndësishme të mos humbur kohë. Në përgjithësi, erozioni i qafës së mitrës është një proces i mirë, jo malinje.