Pengimi i tubave fallopiane - Simptomat

Pengimi i tubave fallopiane - një problem i cili e di se shumica e çifteve të cilët pa sukses duke u përpjekur të krijoj. Për një kohë të gjatë ajo nuk ka edhe dyshoj se pengimi i saj Tubali, për çdo shenjat dhe simptomat e sëmundjes nuk ka, dhe mëson në lidhje me këtë diagnozë vetëm kur pasojat e aksioneve - infertilitetit ose shtatzëni ektopike. Një grua duhet të kujtojmë se neglizhimi shëndeti i tyre, infeksion nedolikovani, kirurgji dhe stresi mund të shkaktojë pengim të tubave fallopiane, është e rëndësishme që të konsultoheni rregullisht një gjinekolog.

Kohët e fundit, diagnoza e "pengesave Tubali" ishte për gratë që dëshirojnë të bëhen vendim shtatzënë, sepse ajo është në tubat fallopiane dhe procesin e shkrirjes së spermës dhe vezë, dhe ata pllenuar lëviz vezë në mitër. Për fat të mirë, shkenca nuk qëndrojnë ende, dhe të armatosur tani me teknikat e fundit të mjekësisë duk se edhe me këtë diagnozë dhe t'i japë gruas një shans për të në mënyrë të sigurtë barrë dhe do të pjellësh një fëmijë.

Shkaqet pengimi i tubave fallopiane


Varësisht nga arsyet që shkaktojnë atë, ka dy lloje të pengesave:


 • Pengim organike . Rezulton Disponueshmëria e llojeve të ndryshme të saj pengesa në vezë - mbështjelljes e indeve lidhës në formën e filmave të vendosura nëpër tub dhe të mbyllë lumen e saj. Ka mbështjelljes pas proceseve infektive dhe inflamatore në vezore dhe tuba, operacionet e transferuara dhe abortit.

 • Pengim funksional . Në këtë rast, nuk ka shkelje në strukturën e tubave fallopiane atje, por funksioni i tyre të prekur për shkak të ndërprerjeve të hormoneve apo stres të fortë. Nën ndikimin e këtyre faktorëve në një tub të mukusit të sekretuara numrin dhe qerpikët pamjaftueshme, Mukoza mbulon tubat humbasin lëvizshmërinë e tyre dhe përfundimisht veza nuk mund të lëvizin.


 • Pengimi i tubave fallopiane mund të jetë i plotë (fryhet pakalueshme në të gjitha fushat) ose i pjesshëm (pakalueshme ndonjë pjesë të tub).

  Diagnoza e pengesave Tubali


  Që sëmundja nuk ka simptome të jashtme mënyra të tjera për të përcaktuar pengim i Tubalit, por për të kryer një ekzaminim të plotë të trupit të një mjeku të kualifikuar, nr.
  Për të kontrolluar në pėrshkueshmėrisė e tubave fallopiane, është e nevojshme për të kryer një seri të anketave dhe analizave:

 • Duke marrë historia. Mjeku do të kanë nevojë për informacion në lidhje me praninë e sëmundjeve femra urogjenitale kronike dhe sistemet e tjera (bajame, apendiksit, kolit, pielonefrit), veçantitë e postoperative dhe lindjes periudha, frekuencë të sjelljes seksuale.

 • Testimin për shkeljes në sistemin endokrine, praninë e sëmundjeve infektive dhe inflamatore. Kjo përfshin shpifje dhe fitoi me mukoza e qafës së mitrës, testi i gjakut për hormonet. Në rastin e inflamacionit ose hormonal anomalitë caktuar terapinë e duhur.

 • Diagnoza me ultratinguj dhe X-rrezet e pelvisit. Nëse është e nevojshme, ajo është gjithashtu e mundur për laparoscopy dhe endoscopy.


 • Nëse inspektimi gjetur se pengimi i gypave ka një natyrë funksionale, operacioni për heqjen e tij nuk është e nevojshme. Trajtimi i këtij lloji të pengimit të përfshijë psikoterapi, terapi të drogës me qetësuesve, lehtësimin spazma dhe eliminimin e shkeljeve të hormonale, drogës dhe trajtimet terapi fizike.