Unicorn mitrës

Me keqformime mjaft të zakonshme të mitrës, që të zbulojë me ultratinguj mbetet mitrës njëbrirësh me bri rudimentare apo jo.

Çfarë mitër njëbrirësh?Mitra Unicorn - është gjysma e mitrës normale me tuba fallopiane e mungesës së një bri të dytë dhe tub. Në terren normal dhe punës së tub shtatzënisë dytë ovarian në qoftë se një grua ka një mitër një-horned, kjo është e mundur. Por rreziku është i shtatzënisë ektopike në bri rudimentare (me deklaratën e bazë zgavër bri), e cila duhet të konsiderohet kur IVF.

Mitër Unicorn mund të shkaktojë abort të përhershëm për shkak të dobësisë së mureve të saj dhe në fund, sidomos kur briri i dytë është gjithashtu i pazhvilluar. Por odnorohoy diagnozë të kancerit mund të shkaktojë vështirësi apo jo zbuluar, pavarësisht mundësisë së inspektimit dhe simptoma të gjalla.
Odnorohuyu mitër të dyshuar mund të jenë simptomat e mëposhtme:

  • menstruacionet e dhimbshme në gratë, nauze dhe vjellje gjatë menstruacioneve;

  • arching dhimbje gjatë menstruacioneve, dhe pak ditë pas përfundimit të saj.


  • Diagnoza e odnorohoy mitrës


    Për diagnozën odnorohoy mitrës në femra duke përdorur ultratinguj, të cilat tregojnë një bri mungesa dhe tubat fallopiane, mitrës formë të parregullt me ​​fund të humbur. Në mungesë të hysteroscopy gojës të gjeni një nga tubat fallopiane. Për diagnostikimin dhe trajtimin odnorohoy mitrës duke përdorur laparoscopy.

    Korrigjim kirurgjik në odnorohoy mitrës


    Nëse odnorohoy mitër është bri rudimentare e dytë, për parandalimin e Endometrioza dhe shtatzënisë ektopike është e rekomanduar për të hequr atë me tubat fallopiane pazhvilluara, edhe në mungesë të saj endometrium. Ky operacion është prodhuar shpesh nga laparoscopy me hysteroscopy njëkohshme. Pjesa e përdorur në prani të mbështjelljes gjerë në legen.