Fibroids mitrës shumta

Fibroids janë quajtur entitet beninje që rritet indet e muskujve të mitrës. Nëse sëmundja është e përfaqësuar nga disa nyje, ne duhet të merren me të shumëfishtë miomes mitrës.

Multiple fibroids mitrës me gunga


Në varësi nga shkalla e sëmundjes, Ka disa lloje të tumoreve.

 • Multiple fibroids mitrës mëdha. Në "Madhësia e madhe" është komponentë kuptuar nga më shumë se 6 cm në diametër. Gratë në këtë grup të emërojë myomektomyyu konservatore. Kjo është e vërtetë në rastin e nyjeve lokalizuara 1-3 është vendosur mirë për operacionet e lokalizimit. Përndryshe pacienti me shumta miomes mitrës ngarkuar madhe arterie mitrës embolization nëse shuma totale nuk i kalon 20 javë.

 • Fibroids mitrës shumta e vogla. Në qoftë se një nyje nuk i kalon 20 mm, atëherë ajo konsiderohet e vogël. Në mënyrë tipike, femrat me këtë metrorrahyey fytyrë diagnoza, infertilitetit.

 • Multiple fibroids mitrës gunga madhësi të mesme. Kjo formë e sëmundjes është qendër kryesore rreth 6cm. Në këtë rast, metoda më besnik dhe efektive e trajtimit - embolization arterie mitrës. • Fibroids mitrës shumta dhe shtatzënia


  Në periudhën e nyjeve shtatzënisë bëhen më elastike dhe e butë, ata fillojnë të rriten në madhësi. Ndonjëherë fijor bëhet pengesë për ngjizje, por ka një numër të treguesve për abortit. Fibroids mitrës Multiple është rrezik i madh në disa raste:


 • njësi të mëdha madhësia;

 • Rritja e shpejtë e tumorit;

 • qafën e mitrës mitrës.


 • Rreziku më i lartë i abortit është kur placenta është e vendosur në nyje. Gratë duhet të kontrollohen të paktën një herë në dy javë.

  Fibroids mitrës shumta, trajtim


  Diferenca fibroids mitrës shumta që mjeku ka për të vëzhguar rritjen e disa nyjeve. Prandaj, trajtimi duhet të jetë në kohë. Për të filluar me gruan që ju dëshironi për të rivendosur ekuilibrin hormonal në trup. Për këto qëllime duke përdorur kontraceptivëve hormonal dhe vitamina.

  Nëse fibroids mitrës shumta është e rëndë, mjeku juaj mund të përshkruajnë një operacioni, deri në heqjen e nyjeve mitrës. Në këtë rast, infertilitetit është e pashmangshme. Nëse ju nuk mund të hiqni një nyje, shpresohet që të krijoj dhe të mbajnë një fëmijë. Sot ka shumë trajtime popullore celandine, Upland mitrës dhe objekteve të tjera mjekësore bazë. Por turistik të metodave të tilla më mirë vetëm pas konsultimit me një specialist.