M-jehonë mitrës

Mitra është një grua dardhë. Anatomike të dalluar qafës, trupit dhe në fund. Në kryerjen e эhohrafycheskoho kërkimore mund të vendosni madhësinë dhe pozitën e saj në raport me aeroplan mesatare. Sizes mitrës në femra nulliparous që kanë fëmijët janë të ndryshëm dhe të shkonin në gjerësi 34-54 mm

Çfarë është M-echo?


Kur endometrium mitrës ultratinguj vlerësuar trashësi të saj, struktura dhe të verifikojë statusin pajtueshmërisë fazën endometrial e ciklit menstrual. Kjo vlerë është zakonisht shënohet M-jehonë mitrës. Për shtresën endometrial trashësi përgjithësisht të pranuara maksimale anteroposterior M-jehonë.


Si për të ndryshuar mitrës M-jehonë? • Gjatë dy ditëve të para të ciklit të menstruacioneve M-jehonë është visualized në strukturën formë jo-homogjene me echogenicity ulët. Trashësia me 5-9 mm.

 • Tashmë në ditën 3-4 M-echo ka një trashësi prej 3-5 mm.

 • Në 5-7 ditë ka disa trashje M ECHA për 6-9 mm, për shkak të fazës së kalimit të përhapjes.

 • Vlera maksimale e M-jehonë është vënë re për ciklin menstrual 18-23 ditësh.


 • Nga të gjitha sa më sipër, ne mund të konkludojmë se M-jehonë mitrës ka një vlerë konstante, por zakonisht ajo është brenda 03-21 cm.


  Gjithsej klasën e shquar mitrës 4 M-jehonë, secila prej të cilave korrespondon me endometrium në këtë moment:

 • Niveli 0. vërejtur në fazën proliferative kur estrogjenit në trup është i ulët.

 • Niveli 1. Ka follykulynovuyu në fazën e vonë, kur ka një rritje dhe trashje e gjëndra endometrial.

 • Niveli 2. Displays e maturimit të plotë të gjëndër.

 • 3. Ka një shkallë të fazës sekretore, i shoqëruar nga rritja e përqendrimit të glycogen në gjëndra endometrial. • Mediana M-jehonë

  Mediana M-jehonë është një tregues i rëndësishëm i mitrës, i cili është një reflektim i valëve ultratinguj nga muret e zgavrën e mitrës dhe endometrium.
  Mediana M-jehonë është përcaktuar si strukturë homogjene hyperohennoy që plotëson fazën sekretore e ciklit. Kjo është për shkak të përmbajtjes së lartë të glycogen në gjëndra endometrial që ndodh nga ekspozimi ndaj progesterone.

  Barrë
  Për veza e fekonduar zakonisht ymplantyrovalas, dhe ka pasur një shtatzëni, është e nevojshme që mitra M-jehonë ishte 12-14 mm. Nëse M-echo është më pak e rëndësishme, mundësia e shtatzënisë është i vogël, por origjina e tij është ndoshta për shkak të individualitetit të secilit organizëm.