Royal Ring

Unaza e mitrës janë pajisje mjekësore, të cilat tregojnë gratë veshur në sëmundje të caktuara. Ky i fundit, i lidhur zakonisht me relaksim të muskujve të murit të përparmë të peritoneum. Rreth indikacione për përdorimin e unazë mbretërore dhe si të përdorin atë si duhet, ne do të mbulojë në këtë artikull.

Unazë mbretërore Aplikimi


Unazë mbretërore, i njohur gjithashtu si pessary legenit, ekspertët e emëruar gratë që kanë probleme me lëshim të mureve të mitrës dhe vagina ose humbje. Kjo sëmundje karakterizohet lëshim shoqërues të uretrës dhe rektumit. Quajtur një shtet i relaksimit të muskujve të muskujve të bazës së legenit apo murin e parë të peritoneum.

Funksioni kryesor i unazave mitrës është që të mbajë në mitër dhe organet e tjera të prekura nga sëmundja në vend. Me kalimin e kohës, në përputhje me tonin e muskujve, unazë mbretërore është hequr plotësisht.
Unazë mbretërore mund të përshkruajnë gjatë shtatzënisë me kusht stuhi abort.
Zgjedhja e unazave të mbarështimit
Llojet
Ka disa lloje të unaza mitrës, zgjedhja e të cilit model është shkaktuar nga sëmundje dhe shkallën e relaksimit të muskujve legenit kat.
Në raste të thjeshta dhe jo drejtimin, mjeku mund të vënë grave Schulz mbretërore unazë bërë në formën e tetë apo Thomas pessary, i cili ka formën e një vule unazë.

Një simptomat më të theksuara të ptosis dhe prolapsi e mitrës dhe të mureve të vaginës përdoret unazë goji. Përgatitur për futjen në vaginë, ajo është S-formë.
Materiale
Unaza e mitrës mund të jetë gome apo silikoni. Në disa modele korniza përdorur metalike janë të dizajnuara për të ndryshuar formën dhe pidhonu parametrat për gratë individuale.
Sizes
Një tjetër kriter për përzgjedhjen është madhësia e unazave mitrës. Madhësisë së unazës në pakete korrespondon me diametër saj. Madhësia përcaktohet nga mjeku gjatë ekzaminimit. Unaza diametra të vogla gratë zbatueshme lindur, më i madh - e lindjes. Në rastin e madhësisë unazë është matur Schulz qafën e mitrës për shkak se "tetë" një fund qëndron mbi të, dhe e dyta është vendosur në fund të vaginës.

Unazë mbretërore Instalimi


Herën e parë unazë mbretërore fut një mjek, dhe ai gjithashtu tregon se si ta bëni atë të saktë. Në të ardhmen, në varësi të sëmundjes, gruaja fut unazë çdo mëngjes, pas gjumit ose të ndryshojë një herë çdo disa muaj.
Në çdo rast, kur të hiqni unazë larë domosdoshmërisht me ujë me sapun dhe të dezinfektohen. Për këtë pessary bie zgjidhje 3% të peroksidit të hidrogjenit dhe mbajtur atje për rreth tre orë. Pas kësaj unazë mbretërore lyhet me vazelinë dhe futet përsëri në vaginë.

Kjo procedurë është e domosdoshme për parandalimin e komplikimeve të mundshme nga unaza veshur, të tilla si zhvillimin e mëtejshëm të inflamacionit dhe mbështjelljes.
Goji ka unazë klasike mbrapa (pjesë më të gjerë, kuptohet në qoftë se unaza është vënë në tryezë). Unaza e futur duar të pastra mbështetëse përpara. Ajo duhet të vpertysya në kërcim prapmë vaginale. Kur përshkruar siç duhet ring, qafën e mitrës "duket" në lumen e saj. Nëse unaza nuk është instaluar si duhet, kjo dhimbje mund të shtypni në uretrës dhe shkaktojnë parehati gjatë urinimit apo jashtëqitjes.

Kundërindikimet për përdorimin e unazave të mbarështimit


Unaza e mitrës për të veshin kundërindikuar për gratë që kanë një reaksion alergjik ndaj materialet nga të cilat ajo është e bërë.
Gjithashtu nuk rekomandohet për pessaries përdorin gratë që vuajnë nga sëmundjet gjinekologjike të tilla:

  • anomalitë e gjenitale;

  • erozioni i qafës së mitrës;

  • vaginitis;

  • inflamacion të mitrës.