Mitrës Gjakderdhje - Simptomat

Çfarë është konsideruar në gjinekologjisë mitrës gjakderdhje, shumë gra në injorancë dhe përvojës gabuar për një dështim ose cikël të rënda menstruacioneve. Në fakt, gjakderdhje jofunksionale mitrës, simptomat nga të cilat janë shpesh të paqarta, mund të përbëjnë një kërcënim serioz për jetën dhe shëndetin e grave.

Simptomet e gjakderdhje mitrës


Sipas mjekëve, për të përcaktuar mitrës gjakderdhje shpesh vetëm nga një mjek me përvojë. Duhet të theksohet se këto komplikime mund të ndodhë në çdo moshë. Vajzat dhe gratë të përmuajshmet e grave periudhë mitrës gjakderdhje zakonisht ndodh për shkak të mosfunksionim të vezoreve dhe infeksionet virale. Arsye mund të jetë gjithashtu trauma psikologjike, tension, Çrregullime të sistemit endokrin, sëmundje të tjera kronike.


Si të njohin gjakderdhje mitrës?


Këto simptome mund të jenë shenjat e gjakderdhje mitrës është:


  • produkte të higjienës (pads ose tamponin) duhet të ndryshohet më shpesh se një orë, duke përfshirë edhe gjatë natës;

  • sekrecione të pranishëm në një numër të madh të mpiksjen e gjakut;

  • ndjenja e vazhdueshme e lodhjes dhe dobësi;

  • diagnostikimin aneminë pa ndonjë arsye tjetër;

  • dhimbje të pazakontë të rënda në bark dhe të ulët mbrapa;

  • dhimbje koke, marramendje, i dobët, zbehje;

  • menstruacione që zgjasin më shumë se 7 ditë.  • Gjakderdhje mitrës kërkon ndërhyrje mjekësore humbjen urgjente sa i madh i përhershëm i gjakut mund të çojë në anemi. Duhet të theksohet se trajtimi i mitrës gjakderdhje në gratë gjatë menopauzës duhet të jetë e kombinuar me shfaqjen e tumoreve malinje. Në çdo rast, të vetë-mjekoj me një diagnozë të tillë apo sëmundje të dyshuar, jo vetëm efektive, por edhe kërcënuese për jetën.