Mitrës gjakderdhje - Shkaqet

Gjakderdhje mitrës ndodh në çdo grua çdo muaj dhe zgjat 2-7 ditë. Gjakderdhje të tilla quhet menstruacioneve. Ajo nuk u mërzit që vijnë, dhe ndonjëherë i kënaqshëm. Por shfaqja e gjakderdhje në kohë dhe të gjatë dhe të rëndë mujore duhet të lajmërojnë një grua si shkakton gjakderdhje mitrës mund të kërcënojnë jo vetëm shëndetin, por edhe jetën.

Gjakderdhje mitrës dhe lindjes së fëmijës

Mitrës gjakderdhje shpesh e lidhur me funksionin riprodhues të femrës. Diktim mund të ndodhë në çdo fazë të shtatzënisë. Në mënyrë tipike, një sinjal paralajmërimi që paralajmëron për një shkëputje të mundshme abort ose placentar gjatë shtatzënisë. Një e fortë e parë tremujorit të mitrës gjakderdhje mund të tregojë shtatzëni ektopike, ose më mirë - tub boshllëk fallopiane, e cila është jashtëzakonisht e rrezikshme për jetën e një gruaje.


Gjakderdhje të bollshme mitrës ndodh menjëherë pas lindjes pas vend pjellë lindjes placental (murin e mitrës, e cila u bashkangjitur në placentë) është një plagë e hapur. Megjithatë, në qoftë se mitra është reduktuar mirë, humbja e gjakut nuk është një kërcënim për shëndetin e gruas, zgjedhja e vazhdueshme për një total prej jo më shumë se 4-6 javë. Por mitrës fortë gjakderdhje me mpiksjen pas lindjes do të thotë se aftësia shtrëngohet e mitrës është reduktuar. Ekziston rreziku i inflamacionit, veçanërisht në qoftë se zgjedhja ngecë në mitër, duke formuar clots. Nëse gjakderdhje mitrës nuk ndalet, humbjen e pashmangshme e madhe e gjakut që kërcënon shëndetin dhe nganjëherë jetën e një gruaje.


Duke pasur mitrës gjakderdhje pas abortit: embrioni me predha fruta shqyer larg dhe me gjak excreted nga gratë. Sa kohë mitrës gjakderdhje në këtë rast varet nga kohëzgjatja e shtatzënisë. Normalisht gjakderdhja zgjat dy ditë, dhe 10-15 ditë - diktim. Bollshme gjakderdhje mitrës pas abortit tregon se mbetur në mitër të qeses gestational dhe duhet scraping.

Sëmundje gjakderdhje mitrës

Gjakderdhje abnormale mitrës mund të shoqërohet me disa sëmundje të organeve gjenitale: • adenomyosis (endometrium bashkim dhe myometrium);

 • beninje (fibroids mitrës dhe polyps) dhe tumoreve malinje;

 • lezione precancerous e vezoreve, mitrës dhe qafës së mitrës;

 • sëmundjet ngjitëse. • E rëndësishme! Në shumicën e rasteve, gjakderdhje mitrës në gratë më të vjetra sugjeron zhvillimin e tumoreve malinje.

  Përveç kësaj, gjakderdhje të shpeshta mitrës mund të ndodhë kur sëmundjet e gjakut, gjëndrat endokrine dhe mëlçinë.

  Jofunksionale mitrës gjakderdhje - Shkaqet


  Rreth jofunksionale mitrës gjakderdhje mjekët thonë se kur arsye të dukshme për ndodhjen e gjakderdhjes atje. Për shembull, gjakderdhje mitrës mund të ndodhë në sistemin nervor, pas trazirave të rënda emocionale dhe psikologjike.


  Shkaqet e gjakderdhje mitrës mund të jetë: lodhje të fortë mendore dhe punë e vështirë fizike, dhe duke marrë medikamente të caktuara (hormonet, ilaqet kundër depresionit dhe qetësuesit, kontraceptive, duke përfshirë IUDs).

  Parandalimi i mitrës gjakderdhje


  Çdo mjek do të ju tregojnë se sëmundja është shumë më e lehtë për të parandaluar se sa për të kuruar atë. Kjo është e vërtetë për trajtimin e gjakderdhje mitrës. Si masa parandaluese, mjekët janë të këshilluar që të vizitoni rregullisht gjinekologun tuaj dhe prolechyvat (fundin!) Të gjitha sëmundjeve të identifikuara, për të vëzhguar higjienë të mirë personale dhe regjimin e ditës, për jetën e rregullt seksuale me një partner, të heqë dorë nga zakone të këqija, hani e drejtë, forcimin e sistemit imunitar dhe ushtrimi .