Gjakderdhje mitrës - ndihmës së parë

Mitrës gjakderdhje - çdo gjakderdhje nga trakti gjenital që nuk janë të menstruacioneve. Kjo gjakderdhje mund të ndodhë në çdo moshë, dhe kjo shkakton shumë. Ky rregullim kryesisht hormonal dhe sëmundjet: pubertetit, menopauza, çrregullime menstruale, gjakderdhje jofunksionale mitrës dhe kështu me radhë.
Ndërsa marrja e drogës hormonale kontraceptive mund shpërthyes gjakderdhje mitrës. Në raste të tjera, gjakderdhje mund të jetë për shkak të tumoreve në organet gjenitale, dhe është i lidhur me probleme gjatë shtatzënisë (shtatzënisë ektopike, kërcënuese gabim).

Ndihma e parë për gjakderdhje mitrës


Para së gjithash duhet të theksohet se gjakderdhja mitrës duhet domosdoshmërisht të angazhohet specialist: të ndaluar gjakderdhje, për të identifikuar shkaqet dhe trajtimi. Por si gjakderdhja zakonisht gjen një grua larg nga një mjek, shpesh gjatë natës, ju duhet të dini çfarë të bëni në një rast të tillë dhe se si për të ndaluar gjakderdhje mitrës shtëpi.
Për raste të tilla duhet të mbahen në mjekësi drogës kabinetit që të ndaluar gjakderdhje mitrës. Këto pilula janë Tranexam, Dytsynon.

Pas marrjes së drogave të nevojshme për të miratuar një pozicion horizontal, vendosni një jastëk nën këmbët e tij, mbi barkun e tij - një shishe me ujë akull. Gaskets duhet të zëvendësohet nga rreshtim pëlhurë, kështu që mjeku mund të vlerësojë si duhet vëllimin e humbjes së gjakut dhe zgjedhje të karakterit.
Nëse gjakderdhja nuk është shumë i fortë dhe nuk shoqërohet me dobësi, ethe, dhimbje të forta, mund të sigurtë të prisni për mjekun, veçanërisht në qoftë se zgjedhja e gjeti ajo grua natën.
Por gjakderdhje e rëndë me dhimbje nuk toleron pritjet. Me mitrës fortë gjakderdhje thirrjen e ndihmës së parë dhe të presin për një ambulancë në pozicionin e shtrirë në shpinë.

Nëse gjakderdhja ka filluar gjatë shtatzënisë, duhet menjëherë të shkoni në spital, duke marrë me vete kartën e këmbimit.
Edhe pas marrjes së Hemostatic alokimit ndal, nuk e lënë ato pambikëqyrur. Shtete të tilla si shtatzënisë ektopike, kanceri i mitrës mund të zbulohet në këtë mënyrë, dhe me sëmundje të tilla nuk janë shaka. Mos forcojë shqyrtim dhe jo vetë-mjekoj - besojë shëndetin tuaj profesional.