Pak mitrës - çfarë do të thotë

Në madhësi normale mitrës është rreth 7 cm e gjatë dhe rreth 4 cm në gjerësi. Karakteristike, gratë lindi në madhësi shumë. Mitra Termi i vogël flet për veten dhe të bëjë reduktimin e madhësisë së trupit. Kjo mund të jetë mitrës hypoplastic ose infantilism. Dhe për infantilism karakterizohet nga pabarabartë kanceri ndryshuar - gjatësi të madhe të qafës dhe madhësia e vogël e trupit të mitrës. Dhe hipoplazise karakteristikë reduktim proporcional i madhësisë së mitrës. Shpesh këto çrregullime të zhvillimit të kombinuara me bending tepruar përpara së mitrës (hyperantefleksyya) ose mbrapa (hyperretrofleksyya).

Pak mitra - shkaqet dhe pasojat


Pak mitrës zhvillohet në rastin e faktorëve negativ në të ashtuquajturat periudha kritike për zhvillimin e sistemit riprodhues. Kjo është, gjatë zhvillimit embrional dhe gjatë pubertetit. Ndër shkaqet e kancerit bazë të vogël janë:

 • sëmundjeve infektive;

 • Sëmundje endokrine;

 • futje e pamjaftueshme e ushqyesve, vitamina dhe elementët gjurmë që janë të nevojshme për zhvillimin e duhur të organizmit;

 • shkeljet e gjumit;

 • stresi, tendosje nervor;

 • sëmundje të rënda shoqëruese.


 • Sapo kemi realizuar artistikisht se çfarë do të thotë pak mbretëreshë, ajo mbetet për të kuptuar manifestimet e kësaj gjendje. Efektet kryesore të kancerit të vogla përfshijnë si në vijim:

 • Çrregullimet menstrual. Kjo mund të jetë një periudha të dhimbshme, si dhe mungesa e plotë e menstruacioneve.

 • Steriliteti.

 • Shkelja e mitrës mund të shkaktojë formimin e ektopike (Tubali) shtatzënisë.

 • Miscarriages shpeshta në shtatzëninë e hershme. • Shtatzënia dhe mitrës vogël


  Arsyeja për mungesën e shtatzënisë në këtë rast janë të lidhura çrregullime hormonale. Ose madhësia e mitrës aq të vogla që e bëjnë të pamundur zhvillimin e shtatzënësisë.
  Por mos e humbni shpresën. Në disa raste, në mungesë të anomalitë e tjera, shtatzënisë dhe lindjes në mitër të vogël janë krejtësisht të sigurtë.
  Trajtim
  Kështu që tani mbetet për të kuptuar se çfarë të bëni nëse një mitër të vogël dhe për të gjetur mënyra për të ndikuar madhësinë e saj. Trajtimi i mitrës të vogël të mundshme vetëm kur shkaku është hormonal. Në këtë situatë, administrata kohë e barnave të eliminuar mangësitë e hormoneve të nevojshme për formimin normal të organe gjenitale.

  Mjaft efektive janë trajtimet që nxisin mitrës rrjedhjen e gjakut, masazh legenit mitrës, procedurat termike. Kjo rrit rrjedhjen e gjakut në indet e mitrës vjen ushqyesve më shumë. Dhe si rezultat, një rritje të vogël në madhësi. Pas trajtimit madhësia e vogël e mitrës vlerësojmë çdo milimetër shtesë.
  Por gjëja kryesore - është për të parandaluar mundësinë e një mitër të vogël. Dhe të bëjë atë me luftën në kohë për arsyet e mësipërme.