Mitra është zgjeruar - Shkaqet

Mitra e grave - një organ muskulor, qëllimi kryesor i të cilave - ngjizje. Mitra është një dardhë, siç tilted përpara.
Përmasat e mitrës në femra nonpregnant të moshës riprodhuese janë gjatësia e 7 deri në 8 cm, gjerësi prej rreth 4-6 cm, pesha mesatare '50

Në disa raste, mitra e zgjeruar?Femrat shpesh nuk e di edhe për ndryshimet e lindur. Kjo vetëm mund të sigurojë një gjinekolog në rishikimin e ardhshëm. Kur u pyet pacientin pse mitër është zgjeruar, një mjek do të jetë në gjendje për të përmendur arsye specifike.


Mitra më femër rritur pak në madhësi para menstruacioneve apo menopauzës. Mitra rritet me moshën dhe ndryshon në madhësi. Ndryshimet nuk tejkalojnë standardet e pranueshme, devijime nuk konsiderohen.

Një nga të përbashkët shkakton zgjerimin e mitrës - gratë shtatzëna. Deri në fund të shtatzënisë, mitra është zgjeruar disa herë. Gjatësia e saj është deri në 38 cm, gjerësi 26 cm dhe peshon rreth 1200 mitrës pas lindjes disa kohë ajo është rritur në madhësi.

Pse tjetër është zgjeruar mitrës në qoftë se një grua nuk është shtatzënë ose hyrë në menopauzë. Këtu janë sëmundjet e mëposhtme:  • Fibroids mitrës. Sëmundja është një tumor beninj që formon në membranën e muskujve. Shkaku i fibroids është mungesa e seksualitetit, abortit, lindjet e vështira, hormonet mosfunksionim. Përdoret zakonisht për të trajtuar fibroids dhe terapi hormonale, më pak tumor hequr nga operacioni. Kombinimi i të dy trajtimeve.

  • Endometrioza (Ose një rast i veçantë - adenomyosis ) -, Në të cilën A sëmundje endometrium i uterusit rritet, herë përtej mitrës vetë. Shkaqet e kësaj sëmundjeje mund të jetë mjaft e ndryshme dhe nuk është kuptuar plotësisht. Trajtimi i Endometrioza mitrës, zakonisht hormonal, nganjëherë kirurgjikale.

  • Kancer edhe një nga arsyet për rritjen e mitrës. Tumor malinj shfaqet në mukozës, e cila çon në një rritje në kancer. Gruaja e shqetësuar për menstrual shpeshta gjakderdhje jashtë (ose menopauzës), dhimbje të forta gjatë marrëdhënieve seksuale, vështirësi urinimi.  • Kështu, ne gratë janë sëmundjet kryesore që do të ndihmojë të përgjigjet në pyetjen, pse është zgjeruar mitrës. Sigurisht, shkaku i saktë mund të them vetëm mjeku kryen studimin dhe caktojë trajtimin cilësor. Prandaj, në kohë për të parë e sëmundjes në një fazë të hershme, një grua duhet të vizitoni gjinekologun të paktën 2 herë në vit.