Trajtimi i valëve të radios erozioni i qafës së mitrës

Erozioni (ose ectopia) Kanceri i qafës së mitrës - një sëmundje shumë e zakonshme në ditët e sotme në mesin e grave. Kjo është një formacion beninje në qafën e mitrës, si një defekt të mukozës. Me fjalë të tjera, erozioni - një lloj i lezioneve përflakur në epiteli që duken si njolla të kuqe (plagë).
Erozioni ndodh në gjysmën e grave në moshë riprodhuese. Arsyet për shfaqjen e saj të ndryshme: ajo e sëmundjet inflamatore të grave urogjenital sistemit, dhe infeksionet seksualisht të transmetueshme, si dhe dëmtime mekanike në qafën e mitrës. Pamja mund të shkaktojë erozionin dhe punën e rëndë. Në të njëjtën kohë, sëmundja kryesisht asimptomatike apo mund të tregojnë gjakderdhje të vogla dhe hidhërim gjatë raportit seksual.

Gjinekologë shpesh rekomandohet për trajtimin e erozionit, për të parandaluar rritjen e mëtejshme si ajo mund të kthehet në një formë të rrezikshme dhe madje edhe të shkaktojë kancerin e qafës së mitrës. Ka metoda të ndryshme të trajtimit të erozionit qafës së mitrës, valëve të radios, nitrogjen të lëngët, energji elektrike, lazer dhe ilaçe. Në këtë artikull ne do të diskutojmë një nga më të përparuar trajtimet erozioni - Radiosurgical.

Çfarë e dallon valët heqjen e radios erozioni nga trajtime të tjera?


Fakti se heqja e valëve të radios erozionit - një nga mjetet më efektive, pasi ajo nuk ka efekte anësore dhe nuk kërkojnë ri-trajtimit.

Shumë gra që kanë për të shkuar nëpërmjet kësaj procedure, të shqetësuar apo të lënduar djeg valët e radios erozioni. Procesi i heqjes së qafës së mitrës valët e radios Erozioni është kryer duke përdorur aparatin "Surhytron." Ajo është përdorur jo vetëm për trajtim, por edhe për diagnostikimin e sëmundjeve të ndryshme gjinekologjike të tilla si ndryshimet e qafës së mitrës mbresë pas lindjes, dysplasia, polyps qafës së mitrës, dhe kështu me radhë. N. Procedura është pa dhimbje dhe të shpejtë të mjaftueshme. Autopsi e indeve prodhuar nga efektet termike e valëve të radios, ndërsa indet e shëndetshme vendosur pranë erozionit, jo të plagosur. Zonat e prekura nga epiteli është hequr dhe në vend të saj, atëherë rritet, qeliza të reja të shëndetshme.

Mbani në mend se para se të caktojë këtë procedurë, një mjek i kualifikuar duhet të kryejë një biopsi e indeve të qafës së mitrës, për shkak se kanceri radiosurgery nuk zbatohet.
Pas trajtimit, pacienti mund të përjetojnë gjakderdhje të lehtë nga vagina për disa ditë, si dhe cramping lehta si gjatë menstruacioneve. Shpejtësia e shërimit pas radiosurgery seancës në masë të madhe varet nga gruaja, në disa javë është e kundërindikuar ushtrim, jetën seksuale, duke vizituar pishina dhe sauna, not në rezervuare. Në kryerjen e këtyre rregullave shëndetin e grave shëruar shpejt. Ajo duhet gjithashtu të theksohet se mundësia e rikthim pas ndërhyrjes radiosurgical është minimale, e cila është një avantazh i madh i këtij trajtimi.

Megjithatë, në trajtimin e valëve të radios ka disavantazhet e saj, dhe shefi në mesin e tyre - është kostoja relativisht e lartë e procedurës.

Shtatzënia pas djegia erozionin e valëve të radios


Për sa i përket shtatzënisë, efekti i valëve të radios në çdo fazë është e padëshirueshme, kështu që kjo metodë nuk është i përshtatshëm për gratë "në pozitë". Megjithatë, kjo është plotësisht e pranueshme për vajzat që nuk kanë lindur për shkak se një trajtim i tillë nuk ka lënë pas një ind mbresë në qafën e mitrës, dhe atëherë ajo nuk ndikon në rrjedhën e punës.

Përveç kësaj, përcëlluese valët e radios erozioni nuk siguron pasoja të pakëndshme në formën e shkarkimit të gjatë, si në dhimbje cryodestruction si kur diathermocoagulation ose keni nevojë për procedura të përsëritur.