Mitrës leiomyoma


Arsimi bamirës bashku me çrregullime të tjera gjinekologjike zënë një pozitë udhëheqëse në mesin totale incidencën femërore të popullsisë. Deri më sot, rreth 25% të pjesës së bukur të shoqërisë përballur me një diagnozë të leiomyoma mitrës në moshë riprodhuese.

Çfarë është leiomyoma mitrës dhe metodat e trajtimit?Në praktikë mjekësore, sipas mendjes leiomyoma tumor beninje që është lokalizuar në myometrium mitrës.
Në qoftë se një grua merr rregullisht vendosin kontrolle parandaluese, ajo i ka të gjitha shanset për të zbuluar leyomyomu mitrës derisa ajo është në kuadër të përmasave të vogla. Kjo në masë të madhe lehtëson procesin e shërimit dhe ndihmon në parandalimin e paraqitjes së simptomeve karakteristike. Kur leiomyoma mitrës madhësia e vogël fillon që në mënyrë aktive të rriten dhe përparim, pacienti vuri në dukje:


 • cikli menstrual;

 • menstruacione të gjata dhe të dhimbshme;

 • gjakderdhje jo e lidhur me menstruacioneve;

 • dhimbje në bark, sidomos pas raportit seksual dhe në procesin;

 • nëse leiomyoma është shumë i madh dhe i mitrës fasha organet fqinje, vërejtur shkelje të funksionalitetit të tyre, të tilla si vështirësi urinimi apo probleme me jashtëqitje.


 • Të caktojë trajtimin adekuat të leiomyoma mitrës, para së gjithash, ju duhet të përcaktojë se çfarë lloji i takon. Ajo është klasifikuar me numrin e njësive të arsimit:


 • vetëm;

 • Trupi leyomyomu qendror i mitrës.


 • Nga lokacioni:

 • submucous ose submukoznuyu;

 • mezhmыshechnuyu;

 • podbryushynnuyu;

 • sheechnuyu;

 • mezhsvyazochnuyu.


 • Pas kryerjes së studimeve të nevojshme dhe duke marrë në konsideratë faktorë të tillë si mosha, planet e ardhshme për shtatzëninë dhe lindjen, comorbidity, dhe madhësia e tumorit është zgjedhur terapi alternative.