Leukoplakia qafën e mitrës - shenja

Ekzaminimi periodike parandaluese në gjinekologu është një domosdoshmëri, edhe në qoftë se nuk ka shenja paralajmëruese që tregojnë praninë e sëmundjes. Sëmundje kësaj gruaje që prek qelizat vaginale epiteliale në qafën e mitrës dhe të kanalit të qafës së mitrës si leykopatyya mitrës pa shkaktuar parehati apo ndjesi të dhimbshme në të pacientit. Simptomet e leukoplakia qafës së mitrës thjesht nuk është në dispozicion. Shumë rrallë mund të jetë vetëm një kruarje të vogël. Ky proces patologjik është mirë. Nëse ajo dështon për të zbuluar dhe të fillojnë trajtimin, sëmundja mund të shndërrohet në kancer cervikal.

Llojet e leukoplakia:

 • luspa (epiteli i qafës së mitrës humbet glycogen, ndërpreu rezultojnë, rohoviye, kompakt dhe në mënyrë të konsiderueshme mbi sipërfaqen në formën e bardhë ose pllaka gri);

 • leukoplakia hollë apo thjeshtë i qafës së mitrës (të këqija të dukshme me anë të inspektimit vizual, për diagnozën e tij kërkon teste të tjera laboratorike).


 • Shkaqet leukoplakia i qafës së mitrës


  Shkakton ndryshime në indet epiteliale të mitrës në vijim proceseve:

 • mosfunksionim ovarian;

 • infeksion viral (herpes, papillomavirus, etj);

 • erozioni;

 • trauma;

 • çekuilibër hormonal.


 • Diagnoza e leukoplakia:

 • Kolkoskopyya Extended (qeliza ekzaminohen nën zmadhim deri në tridhjetë herë me një zgjidhje të ngjyrës jodit përdorur për të identifikuar madhësinë dhe konturet e pllakave);

 • Citologjia (analiza e shpifjeve, marrë nga mukozën vaginale, të cilat janë qelizat e vdekura);

 • Studimet histologjike (për këtë analizë për të marrë një pjesë të indeve të sëmura dhe të kontrolloni për qelizat abnormale se kanceri i qafës së mitrës).


 • Shoqërues sjellja testimi i detyrueshëm për zbulimin e HPV.

  Si për të trajtuar leukoplakia e qafës së mitrës?


  Trajtimi i leukoplakia kryhet vetëm me anë të ndërhyrjes kirurgjikale. Pacientët në 5-7 ditë të ciklit menstrual bëhet koagulimit lazer kirurgjikale apo terapi valë radio. Djegiet kimike përdoret rrallë për shkak të qelizave të lartë traumatike qafës së mitrës.
  Aplikimi i mjekësisë tradicionale është e papranueshme (swabs të vajrave dhe potions), kështu që në shumicën e rasteve kjo shkakton rritjen e qelizave dhe të çon në kancerin e qafës së mitrës.

  Gjatë trajtimit dhe për gjashtë muaj, pasi të tilla nuk rekomandohet të jenë seksualisht aktive dhe përdorimin e kontraceptivëve kimike të cilat mund të ndikojnë negativisht në qafën e mitrës.