Fibroids mitrës laparoscopy

Fibroids mitrës - një nga sëmundjet më të zakonshme të sistemit riprodhues të femrës. Ka disa mënyra për të trajtuar sëmundje, por më e butë dhe efektiv - një fibroids laparoscopy mitrës. Kjo metodë merr shpëtoj i nyjeve miomes, duke zvogëluar rrezikun e komplikimeve të pothuajse zero.

Hiq fibroids mitrës metoda laparoskopikeEdhe vetëm kohët e fundit nyjet miomes hiqet vetëm kirurgjike, duke shkaktuar lindin shumë ndërlikime, duke filluar nga gjakderdhje të brendshme, duke i dhënë fund varfëri. Sot, fibroids laparoscopy - është alternativë e mirë për të hapur një operacioni, i cili ju lejon të hiqni shkollimin pa lënë plagët në mitër.


Heqjen laparaskopike e fibroids është kryer nga instrumente të veçanta që janë futur përmes një birë të vogël në bark. Megjithatë, mjetet e përdorura kamera që lejon mjeku për të kujtoj arsimin në mitër.

Pas largimit të fibroids mitrës metoda laparoskopike është lënë plagët si në operacion standarde. Përveç kësaj, kjo metodë nuk ka komplikime të tilla si formimi i mbështjelljes që mund të çojë jo vetëm në varfëri, por edhe në shfaqjen e problemeve në organet e tjera. Ndër avantazhet e kirurgjisë laparoskopike e fibroids mitrës dhe rehabilitimin afat të shkurtër.


Features laparoscopy

Duhet të theksohet se laparoscopy fibroids mitrës mëdha është kryer. Kjo metodë mund të aplikohet vetëm kur të hiqni njësi sipërfaqe, madhësia e të cilave nuk i kalon 4 cm. Me më shumë se 6 cm mitrës të vendosura në zona të largëta të mitrës, rekomandohet një operacion të hapur. Në këtë rast, laparoscopy mund të ketë komplikime të rënda, të tilla si gjakderdhje të brendshme.

Heqja e fibroids laparoscopy është veçanërisht e vërtetë për pacientët që vuajnë nga anemia. Përveç kësaj, metoda e përdorur në strukturën e njësive të jo-standarde në mitër, si dhe numrat e tyre të mëdha.


Shtatzënia pas fibroids mitrës laparoscopyFibroids mitrës në një vend të caktuar dhe madhësia e saj mund të shkaktojë shterpësi. Por edhe me paraqitjen e shtatzënisë mitrës mund të komplikojë shumë të shtatzënisë dhe të shkaktojë abort. Praktika tregon se laparoscopically largimin e fibroids mitrës probabiliteti i shtatzënisë është rritur disa herë, dhe përqindja e abortit është zvogëluar.