Laparoscopy mitrës

Kanceri laparoscopy - një nga metodat më të favorshme dhe të sigurta të ekzaminimit endoskopik kryer disa pika punctures zgavrën e barkut. Mitra Laparoscopy është caktuar në prani të këtij formimin e tumorit të trupit, me keqformime të mitrës (p.sh., laparoscopy antlered mitrës ju lejon të shërohen formë trupit për mundësinë e shtatzënisë).
Laparoscopy është përdorur edhe për diagnostikimin e Endometrioza - rritje endometrial e mitrës rreth formimit të dëmtimit të dhëmbëve, duke çuar në bashkimin e organeve të vendosura në legen. Mitër laparoscopy dhe shtojca është metoda më e saktë të diagnozës nga shkaqet e infertilitetit.

Rehabilitimi pas kancerit laparoscopy është 3-10 ditë. Pacienti mund të shpejt të kthehet në jetën normale dhe madje të fillojë duke planifikuar një shtatzëni.

Laparoscopy me miomes mitrës


Metoda laparoskopik shpesh hequr tumoret në uterusit dhe në sipërfaqe. Nëse diagnostikuar, miomes mitrës, laparoscopy heqja nyja myomatoznoho është operacioni më optimale variant. Në një procedurë mund të hiqni nyje të shumta. Mitra nuk është plagosur dhe mban funksionin e saj.

Largimi i mitrës nga laparoscopy


Shpesh pacienti është treguar se si të hiqni organin kryesor riprodhues, pyes veten nëse mitra është hequr laparoscopy. Në të vërtetë, heqja e mitrës dhe vezoret laparoscopy është operacioni më i saktë në nevojë për ndërhyrje të tillë. Gjatë laparoscopy organet e legenit visualized të përkryer, dhe dhimbja është minimale. Laparoscopy hysterectomy mund të kryhet me lënë qafën e mitrës paprekur, nuk është gjithmonë një opsion i zbatueshëm për gratë.

Laparoscopy me mosveprim të mitrës


Mitër laparoscopy eliminon mangësitë në katin e legenit. Ndonjëherë mitra bie, dhe ka nevojë për komunikim qepur që mbështesin mitrës, paraqitjen e rripa artificiale për të forcuar në mitër. Laparoscopy ju lejon për të kryer këto manipulime me rrezik minimal për shëndetin e pacientit, të cilat në disa ditë mund të vlerësojë rezultatin e operacionit.

Kanceri i mitrës, dhe laparoscopy


Mitra Laparoscopy është përdorur në mënyrë aktive për të trajtuar kancerin e mitrës. Operacion të shpejtë dhe të pagjak që siguron rezultat të lartë heqjen e tumorit dhe metastazë, mund të përmirësojë prognozën e sëmundjes dhe për të luftuar sëmundje të tilla si kanceri i mitrës. Përveç kësaj, ndërhyrja laparoskopik minimizon rreziqet e thromboembolism dhe pneumoni postoperative.