Laser avullimit të qafës së mitrës

Erozioni, pseudo, ectopia, эkzotservykoz, cervicitin, dysplasia, leukoplakia Ky lista vazhdon. Siç mund ta keni mendoi, të gjitha këto terma mjekësore referohen qafën e mitrës. Një numër i madh i sëmundjeve të sistemit riprodhues është për shkak të prevalencë të lartë të sëmundjeve virale, bakteriale dhe somatike. Qafën e mitrës është një vend unik në femra, ku ka një kryqëzim i dy llojeve të ndryshme të natyrës epiteliale dhe kontakt me microflora ndryshme vaginale.

Nëse ju kërkoni një obstetër-gjinekolog, një sëmundje që ai sheh më shpesh se të tjerët, kur shihet në pasqyrë, atëherë përgjigja është i parashikueshëm - erozionin qafës së mitrës. Sot, erozioni termi kuptohet një grup i sëmundjeve të natyrave të ndryshme. Kjo shpjegon mungesën e një pikë të vetme të parë për këtë çështje në mesin e gjinekologë. Erozioni Trajtimi gjithashtu ndryshon: në terapi pakomplikuar ektopike qafës së mitrës mund të mos jetë, ohranyvayas mbikëqyrje vetëm, por me një shkallë të lartë të dysplasia dhe trajtimin radikal kirurgjikale.

Çfarë është avullimit lazer i qafës së mitrës?


Përparimet e fundit në shkencë - avullimit lazer i qafës së mitrës. Lazervaporyzatsyya qafën e mitrës është i bazuar në qelizat e nxehtë me një rreze lazer, e cila çon në nekrozë, dmth vdekjen jetojnë.
Përparësia e kësaj metode para operacioni radikal është trauma e saj të ulët. Për avullimit lazer e erozionit qafës së mitrës nuk ka nevojë të jenë të pranuar në spital në vend të vizituar zyrën gjinekologjik. Trajtimi në kohë mesataret 15-20 minuta, avullimit të qafës së mitrës kryhet nën anestezi lokale, siklet dhe gjakderdhje mungojnë. Ajo është e mirë për të kryer lazerovaporyzatsyyu qafën e mitrës për 8-9 ciklin ditë.

Para avullimit lazer i qafës së mitrës kërkon gjinekolog konsultimit, colposcopy dhe mbështetur nga rezultatet e testeve laboratorike të nevojshme për diagnozë të saktë dhe të trajtimit të suksesshëm.