Pasojat qafës së mitrës Konizatsiya

Konizatsiya qafën e mitrës - një operacion për trajtimin dhe diagnoza. Nëse mjeku dyshon se një pacient me kancer të qafës së mitrës, testet e marra gjatë operacionit, për të gjykuar saktësinë e diagnozës.

Çfarë konizatsiya qafës së mitrës?


Gjatë mjeku konizatsiyi qafës së mitrës largon një zonë të vogël kon-formë sipërfaqe të kanalit cervikal dhe mitrës. Kjo pjesë e rrobave është duke u testuar në laborator histologjike ku përcaktuar nëse prania e qelizave që mund të degjenerojë në kancer. Pëlhurë duke hequr patologjike në të njëjtën kohë - kjo është një avantazh i madh i këtij manipulimi kirurgjikale. Pas mitrës konizatsiyi dhe shëruese sipërfaqe të saj duhet të testohen shpifjeve për Citologjia. Në raste mjaft të rralla kërkohet ri-biopsi në zbulimin e qelizave të dyshimta të reja.

Indikacionet dhe Kundërindikimet për qafën e mitrës konizatsiyi:

 • Zbulimi i zonave jonormale e indeve në mukozës qafës së mitrës.

 • Shkalla qafës Dysplasia II-III, konfirmimi i diagnozës analiza histologjike laborator.

 • Rezultatet negative e testit të dhënave Pap (analiza qafës së mitrës shpifjeve).


 • Kundërindikimet për konyzatsyonnoy biopsi është kanceri i qafës së mitrës invazive si dhe sëmundjet ngjitëse të organeve pelvike.

  Llojet konizatsiyi qafën e mitrës: • loop эlektrokonyzatsyya;

 • valë konizatsiya radio;

 • Metoda biopsi Laser;

 • thikë konizatsiya qafën e mitrës.


 • Mënyra takëm me probabilitet të lartë të komplikimeve të përdorura rrallë sot.

  Pasojat e konizatsiyi qafës së mitrës


  Mund të shqetësojnë siklet të lehtë, dhe ndoshta duke tërhequr ndjesi në bark. Konizatsiyi mujore pas qafës së mitrës mund të bëhet më e fortë dhe më shumë se kurrë më parë. E njëjta gjë mund të jetë shkarkimi kafe pas procedurës konizatsiyi mitrës - shqetësuar për këtë nuk ia vlen.

  Gjakderdhje pas mitrës konizatsiyi - një ndërlikim i rrallë që ndodh në jo më shumë se 2% të grave. Nëse kjo ka ndodhur për ju, si dhe në qoftë se ka dhimbje të forta të barkut, ndarje zgjat më shumë se 3 javë pas biopsi, ethe, ju duhet të kërkoni kujdes të menjëhershëm mjekësor.
  Shërim pas operacionit
  Pas grua konizatsiyi qafës së mitrës duhet poberehtysya. Pas operacionit kundërindikuar:

 • seksit për të paktën 2 javësh;

 • Vaskë nxehtë, sauna;

 • Aktiviteti fizik;

 • heqjen, mbante tyazhetsvey (jo më shumë se 5 kg);

 • përdorni tampona sanitare;

 • ujitjes;

 • marrjen e drogës që mund të shkaktojë gjakderdhje (aspirina, etj).


 • Pas konizatsiyi rekomanduar analiza citologjike e qafës së mitrës dhe kolposkopinë, e cila është bërë më e mirë çdo vit. Rimëkëmbjes konizatsiyi subjekt i qafës së mitrës për masat e sigurisë të vijë brenda 2 muajve dhe nuk japin shumë siklet.
  Shtatzënia pas konizatsiyi qafës ka disa veçori. Nuk është një mundësi e lindjes së parakohshme, si dhe për mitrës mitrës pas konizatsiyi nuk mund të përballojë ngarkesën. Nëse mjeku e sheh këtë rrezik, damar mbivendosur pengon qafën e mitrës parakohshme deklarimi, e cila është hequr para lindjes. Lindja e fëmijës pas mitrës konizatsiyi mund të kryhet nëpërmjet seksion cezariane, pasi ajo është e mundshme rënie në sipërfaqen elasticitetin e mitrës, duke çuar në vështirësi me zbulimin.

  Gjatë shtatzënisë, pas kryerjes së operacioneve të tilla duhet të jetë gjithmonë nën mbikëqyrjen e një mjeku dhe të mos lënë pas dore vizitave antenatale klinikë. Në ofrimin e jo të pavarur të çështjes - kjo është shumë e rrezikshme, pasi një procedurë të tillë.