Krovyt qafën e mitrës - Shkaqet

Nëse në mes të menstruacioneve të grave të shkojnë shkarkesë mazhuschie kafe ose mukozës zakonisht e bardhë me vija e gjakut, ndoshta ajo krovyt qafën e mitrës.
Diktim fiziologjik
Në qafën e mitrës normale të shëndetshme nuk duhet të gjakut, por lejohet shkarkimi lehtë në mukozën e ulët travmyrovnyy. Kjo mund të ndodhë gjatë marrëdhënieve seksuale, ekzaminim gjinekologjik, Ultrasonografia vaginale instalimin sensor ose heqjen e pajisjes intrauterine.
Nëse qafën e mitrës bleeds, arsyet për këto zgjedhje duhet gjithmonë të jetë i instaluar. Nëse disa muaj para paraqitjes së shkarkimit kryer disa procedura mjekësore, të tilla si curettage diagnostike, hysterography, aborti mund të në zbulimin e mitrës kjo mund të jetë dëmtuar. Duke ju bashkangjitur indeve të dëmtuara shpejt infeksionit, dhe nëse koha nuk fillon trajtim, ajo mund të shkaktojë inflamacion serioz.

Shkarkimi jonormal nga qafën e mitrës
Ka disa arsye pse qafën e mitrës krovyt, domethënë:

  • Inflamacion i mitrës ose cervicitin . Kjo mund të ndodhë në sfondin e një dëmtim në qafë, pavarësisht nga prania e faktrov patogjen si kërpudhave, baktereve, duke përfshirë edhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe kështu me radhë. Ky inflamim mund të kalojë pa u vënë re nuk për gratë, ashtu siç ka theksuar simptomat. Cervicitin trajtohet me antibiotikë, terapi anti-inflamator lokale dhe për të eleminuar shkaqet e sëmundjes, pas shkarkimit të parregullt duhet të ndalet grua e shqetësuar.

  • Polip qafës - Kjo eshte nje tumor beninj në këmbën. Polip të vogël nuk mund të zbulojë vetveten, por sipërfaqja e saj tenton të mbuluara përfundimisht me ulcerat e vogla që fillojnë të rrjedh gjak. Polip patrajtuar mund të shkaktojë gjakderdhje të rënda, varfëri, dhe të shkojnë në kurs malinje.

  • Erozioni i qafës së mitrës krovyt shpesh gjatë inspektimit, por mund të japë blotches përgjakshme në sekrecionet normale vaginale. Kjo është për shkak të faktit se plagët dhe plagë në sipërfaqen erozovanyy herë pas here rrjedh gjak. Erozioni - gjithmonë një shenjë e problemeve në trupin e femrës. Ajo mund të shkaktohet nga infeksione të ndryshme seksuale, ose të jetë rezultat i dështimit hormonal. Por më të rrezikshme erozioni patogjen - virusi lyth, e cila është shkaku kryesor i kancerit të qafës së mitrës. Erozioni trajtohet me mjete konservative, dhe nëse kjo dështon, atëherë hiqet zonë yzъyazvlennыy qafë.


  • Me sa duket, shkaqet e qafës së mitrës gjakderdhje shumë, dhe jo të gjithë prej tyre janë të padëmshme. Pra, nuk është çudi pse krovyt, dhe duke gjetur veten në zgjedhjen e "ekstra" është më e mirë për të shkuar në gjinekologu dhe të kalojë provimet e nevojshme.