Konizatsiya qafën e mitrës - dëshmitar

Konizatsiya mitrës - një procedure kirurgjikale në të cilën epiteli vaginal është hequr pjesën e zonës me displazia e os brendshme. Kalibrimi është bërë në pacientët me një shkallë të lartë të dysplasia (kusht parakanceroze e mitrës). Qëllimi kryesor i kësaj procedure është për të sqaruar nëse kanceri i qafës së mitrës e pacientit apo jo. Tjetra do të konsiderohen çështjet e mëposhtme: Metodat provedenyyya dëshmi konizatsiyi qafës së mitrës dhe duke u përgatitur për të.


Qafës Dysplasia - duke treguar konizatsiya?
Çrregullime patologjike në qafën e mitrës janë diagnostikuar pothuajse çdo grua të dytë të moshës riprodhuese, por vetëm 10% janë në nevojë për teknikat operative - konizatsiyi. Po, konizatsiya në erozionin qafës së mitrës dhe kushtet e tjera precancerous treguar vetëm në ato raste kur mjeku nuk mund të përcaktojë ndryshimet displastike ndikojë vetëm epiteliale (sipërfaqësore) shtresa e mitrës apo vhlublezhaschye shtresa. Kjo ndodh gjithashtu se mjeku dyshon që modeli sipërfaqe nuk është aq e keqe sa ajo që ndodh nën shtresën epiteliale të mitrës.Përgatitjen dhe kryerjen e transaksioneve me konizatsiyi qafës së mitrës
Për të përgatitur për këtë operacion, pacienti duhet të kalojë një numër të testeve të detyrueshme: shpifjeve në florës dhe qelizat atipike në grupin e gjakut dhe Rh, dhe kimisë së përgjithshme të gjakut, RW, provim për infeksione gjenitale. Kur procedura duhet të marrë parasysh moshën e pacientit, nëse ajo është duke planifikuar një shtatëzani. Procedura është kryer në një spital nën anestezi të përgjithshme ose vendore, kohëzgjatjen e 5-10 minuta. Përdoren aktualisht dy lloje konizatsiyi: lazer dhe lak эlektrokonyzatsyya.Procedura Konizatsiyi, por pronat e tyre pozitive ka një numër të contraindications: sëmundjeve infektive me zhvillim primar në legen dhe diagnostikuar me kancer të qafës së mitrës.